KI:s bibliometrisystem stängt för underhåll torsdag 23 januari

På grund av planerat underhållsarbete är bibliometrisystemet ej tillgängligt den 23/1-24/1 kl 13.00-9.00. Vi beklagar eventuella besvär som detta orsakar er.

Chatt & kontakt 08-524 84 000 ub@ki.se

Chatten är stängd.

Dagens öppettider - torsdag

Solna popup-bibliotek: 08.30 – 10.00 & 11.30 – 13.00

(Meröppet för KI-anslutna: Stängt)

Flemingsberg: 08.30 – 17.00

(Meröppet för KI-anslutna: 07.00 – 22.00)

Samtliga öppettider

På gång

Från och med 1 januari 2020 sker förändringar i bibliotekets medieutbud, bland annat finns nu flera nya avtal med publiceringsmöjligheter.
Vi på biblioteket hoppas att du ska ta hjälp av oss så mycket som möjligt under din studietid. Här delar vi med oss av de bästa nybörjartipsen!
Med bibliotekets nya tjänst Library Access blir det lättare att hitta och få åtkomst till vetenskaplig litteratur när du sitter utanför campus.
En nationell databas över forskning publicerad i svenska vetenskapliga tidskrifter.
Läsåret 2019/2020 har biblioteket i Solna stängt på grund av renovering, men istället finns ett tillfälligt popup-bibliotek på plan 3 i Hus 75 (Retzius väg 13B).
Efter en lång och svår förhandlingsprocess mellan förlaget Elsevier och det svenska Bibsamkonsortiet vid Kungliga biblioteket (där KI ingår) finns det nu ett nytt nationellt avtal med förlaget.
Publicera öppet tillgängligt utan kostnad i 1 550 tidskrifter från Wiley – och lästillgång för ca 1 500 tidskrifter.
I början av 2020 kommer Pubmeds gränssnitt att uppdateras. Det nuvarande gränssnittet finns dock kvar under en övergångsperiod.

Upptäck biblioteket

Söka & värdera

Under Söka & värdera får du tips på hur du kan komma gång med din sökning, hur du kan använda medicinska sökord för bättre träffar och stöd i hur du analyserar innehållet. Vill du har mer hjälp kan du komma till oss på biblioteket.

Skriva & referera

Språkverkstaden ger råd om språk, stil och struktur i akademiska texter. Med hjälp av våra bibliotekarier får du lära dig att referera enligt APA eller Vancouver och söka vetenskaplig information. Boka handledning, besök drop-in eller använd våra webbresurser.

Henrik Schmidt hjälper doktorand
Publicera & analysera

Håller du på att publicera din avhandling? Har du frågor kring bibliometri och verifiering? Funderar du på var din artikel ska publiceras? Varför open access?

På biblioteket

Under rubriken På biblioteket hittar du information om vilka studieplatser som finns på biblioteket och vad som gäller för bokning av grupprum. Här hittar du också information om det trådlösa nätverket, IT för studenter och KIB:s låneregler.