Personalen tipsar

search_result

Tips – test

Person dummy

Maja

Kommunikatör
Här kan man skriva tipset. Här kan man skriva tipset.Här kan man skriva tipset.Här kan man skriva tipset.Här kan man skriva tipset. Här kan man skriva tipset.Här kan man skriva tipset.Här kan man skriva tipset.Här kan man skriva tipset!
search_result

Publicera och dela dina forskningsdata - lär dig mer på bibliotekets workshoppar!

Helena Eckerbom

Helena

Bibliotekarie

Behöver du veta mer om hur du publicerar eller delar forskningsdata? Data Access Unit (DAU) på biblioteket erbjuder skräddarsydda workshoppar i ämnet för KI:s forskargrupper och institutioner. Det erbjuds även ett antal fasta, digitala tillfällen per termin för forskare och doktorander att anmäla sig till. Samtliga workshoppar hålls på engelska.

search_result

Strategier för att formulera sig med egna ord

Kristina Froelich

Kristina

Skrivpedagog (svenska)

Vid referat är det viktigt att formulera sig självständigt, med egna ord. Det är ett sätt att visa att du har läst, bearbetat och förstått informationen och omvandlat den till egen kunskap. Här får du några tips på effektiva strategier för att kunna formulera sig självständigt!

search_result

Att söka på fraser och använda närhetsoperatorer i databaser

Sabina Gillsund

Sabina

Bibliotekarie

Söker du information om något begrepp som innehåller två eller flera ord? Kanske har du märkt att du ibland får träffar där dessa två ord inte alls står i närheten av varandra? Här kommer några tips på vad du kan göra för att databasen ska tolka dina sökord på rätt sätt.

search_result

Så gör du för att göra dina forskningsdata reproducerbara - tips från en forskare

Gustav Nilsonne.

Gustav Nilsonne

Forskare och koordinator

Dokumentation av forskningsdata och analyser förbättrar förutsättningarna för att analyserna blir reproducerbara. Detta gör att såväl du som dina forskningsgruppsmedlemmar och andra kan återupprepa analyserna och komma fram till samma resultat.

search_result

Bilder med Creative Commons-licens

Person dummy

Anja

Bibliotekarie

Det finns mycket bildmaterial tillgängligt online under CC-licens. Olika CC-licenser ger dig rätt att använda materialet på olika sätt, så kontrollera noga hur materialet får användas. Var som alltid noga med att uppge vem som har skapat materialet.

search_result

När du behöver plugga på distans - låna en e-bok

Caroline Myrberg

Caroline

Bibliotekarie

Tröttnat på att köa på kursböcker? Eller kanske vill du hålla dig borta från biblioteket på grund av covid-19? Då är det dags att testa att låna en e-bok.