Hoppa till huvudinnehåll

Visualisera & presentera

Universitetsbiblioteket tillhandahåller ett generellt stöd inom visualisering. På biblioteket finns också Bildmakarna som du kan anlita för olika slags visuella presentationer, till exempel foto och video.

Illustration av David S. Goodsell, RCSB Protein Data Bank; doi: 10.2210/rcsb_pdb/goodsell-gallery-019

Postermallar
Postermall liggande

Postermallar

Bildmakarna och Kommunikationsavdelningen på KI tillhandahåller mallar som följer KI:s grafiska profil. Du hittar dem både i PowerPoint och InDesign.

Visualisering av data

Visualisering av data

En introduktion till grunderna i visualisering av biologiska data. Begreppet kan egentligen omfatta allt från utforskande diagnostik till förklarande populärvetenskap, men vi har här valt att fokusera på den kommunikativa komponenten, samtidigt som hänsyn tas till det bredare begreppet.

Posterdesign

Posterdesign

Din vetenskapliga poster är ett skyltfönster för din forskning och på så vis måste den vara iögonfallande och rak på sak. Du har bara sekunder, eller i bästa fall några minuter på dig, för att locka besökarens uppmärksamhet till just din poster.

Resurser för visualisering

Resurser för visualisering

Det finns många olika resurser för att skapa visualiseringar. Här tar vi upp några av dessa och deras styrkor.

Grafiska abstracts

Grafiska abstracts

Att kunna sammanfatta sina fynd i form av ett grafiskt abstract är något som blivit allt viktigare för den som vill få sin artikel publicerad. Sammanfattningen ska kortfattat, och på egen hand, kunna förmedla en studies syfte och resultat, gärna på ett visuellt tilltalande sätt.

Bildmakarna

Bildmakarna

Hos Bildmakarna kan du beställa och få hjälp med att skapa bilder, video och postrar. 

Kundmottagning efter överenskommelse Bildmakarna Nobels väg 15 B.