Hoppa till huvudinnehåll

Visualisera & presentera

Universitetsbiblioteket tillhandahåller ett generellt stöd inom visualisering. På biblioteket finns också Bildmakarna som du kan anlita för olika slags visuella presentationer, till exempel foto och video.

Illustration av David S. Goodsell, RCSB Protein Data Bank; doi: 10.2210/rcsb_pdb/goodsell-gallery-019

Postermallar
Postermall

Postermallar

Bildmakarna och Kommunikationsavdelningen på KI tillhandahåller mallar som följer KI:s grafiska profil. Du hittar dem både i PowerPoint och InDesign.

Visualisering

Visualisering

En introduktion till grunderna i visualisering av biologiska data. Begreppet kan egentligen omfatta allt från utforskande diagnostik till förklarande populärvetenskap, men vi har här valt att fokusera på den kommunikativa komponenten, samtidigt som hänsyn tas till det bredare begreppet.

Grafiska principer

Grafiska principer

Ett centralt verktyg inom datavisualisering är mobiliseringen av människans perceptuella förmågor i syfte att bättre förstå ett givet dataunderlag. Detta är något som, i sin tur, är betjänt av en viss grundläggande förståelse för mänsklig perception och varseblivning.

Posterdesign

Posterdesign

Din vetenskapliga poster är ett skyltfönster för din forskning och på så vis måste den vara iögonfallande och rak på sak. Du har bara sekunder, eller i bästa fall några minuter på dig, för att locka besökarens uppmärksamhet till just din poster.

Resurser för visualisering

Resurser för visualisering

Det finns många olika resurser för att skapa visualiseringar. Här tar vi upp några av dessa och deras styrkor.

Bildmakarna

Bildmakarna

Hos Bildmakarna kan du beställa och få hjälp med att skapa bilder, video och postrar. 

Kundmottagning efter överenskommelse Bildmakarna Nobels väg 15 B