Bibliotekets studieplatser & lokaler

På universitetsbiblioteket har vi en ambition att försöka tillfredsställa olika behov vad gäller studiemiljön. Det finns många öppna ytor för grupparbete och enskilt arbete, men även många salar och rum som har särskilda användningsområden.

Meröppet

Biblioteken erbjuder meröppet för studenter och anställda, vilket innebär att du kan använda biblioteken före och efter ordinarie öppettider

Meröppet på biblioteket
Meröppet på biblioteket
Två studenter i Solna.

Meröppet på biblioteket

Du som är student eller anställd vid KI kan använda biblioteken i Solna och Flemingsberg alla dagar i veckan kl 7.00–22.00 då vi har meröppet. Du går in i biblioteket med ditt KI-kort och PIN-kod.

Hitta på biblioteket

Var ligger grupprummet jag bokat? Var hämtar jag reserverade böcker? Hur hittar jag till kopiatorn eller närmsta hiss? Lugn, vår interaktiva karta hjälper dig att hitta på biblioteket!

Karta över biblioteket i Flemingsberg

Karta över biblioteket i Solna

Bibliotekets grupprum

Två studenter i ett grupprum i Solna.
Ett grupprum i Solna. Foto: Erik Cronberg.

På biblioteket finns ett antal grupprum för studenter. Dessa bokas genom TimeEdit, samma system som du använder för att boka alla andra grupprum på campus. I TimeEdit klickar du fram rummen som heter KIB F 1-20 (för Flemingsberg) och KIB S 1-14 (för Solna). Observera att resursrummen för studenter med funktionsvariation bokas genom ett separat bokningssystem och har särskilda bokningsregler, mer information om resursrummen.

 • Bibliotekets grupprum är öppna alla dagar kl. 07.00–22.00
 • Du kan boka max 21 timmar i veckan och en vecka framåt i tiden
 • Bokar man ett grupprum har man det under hela den bokade perioden
 • Det är okej att nyttja ett tomt grupprum till dess att den som bokat anländer

Du bokar på följande sätt:

1. Klicka på Boka grupprum som student

2. Är du inloggad i datorn så behöver du inte logga in, annars logga in med ditt studentkonto.

3. Klicka på Biblioteket och avgränsa till rätt campus. Du kan också söka på KIB. Bibliotekets rum heter KIB F och KIB S och sen ett nummer.

4. Klicka på dagen eller tiden som är ledig. Skriv in tiden du vill boka rummet. Skriv in namn och telefonnummer och klicka på Boka

5. Klicka på Skicka bekräftelse.

6. Vill du avboka, klicka på bokningen eller sök upp bokningen under Mina bokningar, längst ner på sidan, klicka på din bokning och ändra/avboka och spara.

Som student kan du boka bibliotekets grupprum via bokningssystemet TimeEdit.

Tänk på att grupprummen är populära, så se till att avboka de bokningar du inte tänker använda. Du kan inte boka eller avboka hos personalen, utan du sköter allt själv via TimeEdit. Om du vill sitta och plugga själv är det bättre att du väljer en studieplats ute i biblioteket istället för att boka ett grupprum.

Är du doktorand måste du kontakta biblioteket om du vill boka grupprum. Är du en doktorand som fortfarande har ett studentkonto kan du använda den inloggningen för att boka.

Bibliotekets grupprum kan inte bokas av anställda, men vi kan göra undantag för undervisningssyfte, se Boka grupprum för undervisning.

Läs mer om vad som gäller för att boka grupprum på sidan Boka grupprum som student där du även finner mer information om alla grupprum på campus.

Tysta läsesalar

Det finns tysta läsesalar för dig som vill arbeta helt ostört. I de tysta läsesalarna gäller särskilda regler, du får inte prata eller använda dator, men surfplatta utan tangentbord går bra. Tumregeln är att det ska vara fullkomligt tyst i de tysta läsesalarna.

Datorsalar

Det finns en datorsal på campus Solna (Hanna) där studenter kan sitta och jobba utanför schemalagd undervisning. Datorsalar i Flemingsberg är enbart för schemalagd undervisning.

Läs mer om datorsalarna

Resursrum

Det finns ett resursrum i Flemingsberg och ett i Solna, och dessa är specialutrustade rum för dig med någon form av funktionsvariation. 

Läs mer om eller boka resursrummet

Torgen

Torgen är en publik yta som passar bra för olika former av evenemang. Torgen kan bokas kostnadsfritt av KI-anslutna under bibliotekets öppettider. De evenemang som ges ska vara öppna för alla, kostnadsfria och icke-kommersiella. Dessutom ska de ha en koppling till KI:s verksamhet.

Läs mer om Torgen och hur du bokar

Trivselregler

Respektera KIB:s ljudzoner 

Biblioteken i Flemingsberg och Solna är indelade i olika zoner, där olika ljudnivå accepteras. Håll koll på var du är och följ reglerna för just den platsen.

Zon 1 (Rosa) - Normal samtalston.
Zon 2 (Orange) - Låg till normal samtalston.
Zon 3 (Blå) - Studera under tystnad.

Ljudzoner i Flemingsberg

Ljudzoner i Solna

Biblioteket

 • Lämna din studieplats ren och redo för någon annan. 
 • Plocka undan efter dig och släng ditt skräp i bibliotekets återvinningskärl.
 • Har du flyttat på möbler så ställ tillbaka dem innan du går.
 • Du får inte ta med varm mat på biblioteket men frukt, kaffe och fika är tillåtet.
 • Husdjur får ej medföras i biblioteket men servicedjur är varmt välkomna.
 • KIB har en nolltoleranspolicy mot diskriminering, sexism och rasism, alla biblioteksbesökare och personal ska behandlas med respekt.

Datorpolicy

Bibliotekets utrustning

 • Var försiktig med bibliotekets utrustning. 
 • Det är inte tillåtet att göra anteckningar eller understrykningar i bibliotekets böcker.
 • Låna gärna biblioteksfiltarna men ta inte med dem utanför bibliotekets lokaler och lämna tillbaka dem i korgen när du går.

Säkerhet

Om du känner dig otrygg i biblioteket kan du under bemannad tid vända dig till bibliotekets personal i disken. Utanför ordinarie öppettider, när det inte finns någon bibliotekspersonal på plats, då kan du alltid vända dig till de säkerhetsvakter som finns på campus. De nås alltid på telefon och numret är skyltat i biblioteket.

Student som besöker infodisken i Solna.

Kontakta biblioteket

Du är välkommen att kontakta oss via telefon, e-post och chatt.

Öppettider telefon & chatt

mån - fre: 9:00-16:00
lör - sön: Stängt
Hade du nytta av informationen på denna sida?

Om du vill att vi ska kontakta dig angående din feedback, var god ange dina kontaktuppgifter i formuläret nedan

Jag godkänner att mina (frivilligt lämnade) personuppgifter (namn, e-post) lagras i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna används endast till att återkoppla till den som använder formuläret.
Senast uppdaterad: 2024-02-16