KIB:s referensguider får ny kostym

Från och med den 2 november har KIB:s referensguider för APA- och Vancouverstilarna fått ett nytt utseende och ny funktionalitet. Delar av innehållet har även uppdaterats.

Öppen publicering allt vanligare på KI

Karolinska Institutets policy för öppen publicering, som i korthet innebär att KI:s forskare ska göra sina sakkunniggranskade publikationer öppet och fritt tillgängliga (open access, OA) under en öppen licens, har funnits i sin nuvarande form i snart ett år. I samband med den pågående internationella open access-veckan redovisar vi här statistik för hur omställningen till öppen publicering ser ut vid Karolinska Institutet samt i vilken omfattning open access-publikationer citeras.

Internationella open access-veckan på KIB

På universitetsbiblioteket arbetar vi ständigt för att sprida kunskap och information om open access och vad vi gör för att open access ska bli en internationell norm för vetenskaplig publicering. Under internationella open access-veckan, som i år infaller 25-31 oktober, lyfter vi dock fram ämnet lite extra!

Störningar i flera av bibliotekets tjänster på grund av systemunderhåll

Illustration av en datorskärm som visar texten ki.ki.se och en pratbubbla med en varningstriangel och en skiftnyckel

Just nu pågår underhållsarbete på flera av våra IT-system. Det medför tyvärr att bibliotekets webbaserade tjänster kommer vara nere periodvis. Vi beklagar eventuella problem som detta medför för våra användare.

Välkommen till bibliotekets nya webbplats som lanserades 23 augusti

Skärmdump startsida kib.ki.se

Trumpeter och fanfarer! Vi är oerhört glada över att kunna presentera vår nya webbplats som lanserades den 23 augusti 2021. Nu när du går in på vår webbsida kib.ki.se efter 23 augusti kommer den alltså att se lite annorlunda ut, även om du kommer känna igen dig i stora drag.

Förseningsavgifter återinförs från och med 30 augusti

På grund av covid-19 har biblioteket inte haft förseningsavgifter på böcker. När restriktionerna nu har lättat återinför vi förseningsavgifter från och med 30 augusti.

30 minuter x 5 biomolekylära databaser

Under höstterminen håller biblioteket i fem 30-minuter långa lunchpresentationer (i Zoom) om öppna vetenskapliga databaser (så kallade kunskapsbaser) med biomolekylärt innehåll för dig som är doktorand eller forskare inom klinisk forskning eller translationell forskning.

Höstens workshoppar, kurser & seminarier

Höstens kalender är nu laddad med workshoppar, presentationer och annat matnyttigt du som är masterstudent, doktorand eller forskare kan ta del av.