Avtal med förbetalda publiceringsavgifter/APC:er

Biblioteket har avtal med förlag där publiceringsavgiften/APC:n är förbetald för forskare på Karolinska Institutet.

Klicka på förlagsnamnet för att se författarinstruktioner och mer information om respektive avtal. Du kan även söka fram vilka tidskrifter som ingår i tjänsten Open Access/APC Checker Tool.

Villkor för alla avtal:

  • Du ska vara corresponding author.
  • Du ska vara affilierad till KI och bör även ange detta i artikeln.
  • Forskningen bör i huvudsak vara bedriven på KI.
  • Använd din e-postadress som slutar på @ki.se och ange Karolinska Institutet som organisation, detta för att underlätta identifieringen.

Förlag och tidskrifter som ger rabatt på publiceringsavgiften

Biblioteket har även avtal som ger forskare på Karolinska Institutet rabatt på de publiceringsavgifter de betalar själva.

PNAS: Hos PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) har du en rabatt på $500 om du väljer att publicera med omedelbar öppen tillgång. Du måste själv informera förlaget om att du är forskare på KI och därmed berättigad till rabatten. Ytterligare information finns hos PNAS, sidan Publication Charges

Royal Society of Medicine: Hos RSM erbjuds 20% rabatt på publiceringsavgiften i förlagets helt öppet tillgängliga titlar. När du som corresponding author får din artikel accepterad i någon av dessa kommer du automatiskt få 20% rabatt på publiceringsavgiften.

Hade du nytta av informationen på denna sida?

Om du vill att vi ska kontakta dig angående din feedback, var god ange dina kontaktuppgifter i formuläret nedan

Jag godkänner att mina (frivilligt lämnade) personuppgifter (namn, e-post) lagras i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna används endast till att återkoppla till den som använder formuläret.
Senast uppdaterad: 2024-01-26