Ny student

Som ny student är biblioteket en viktig del av introduktionen till KI eftersom vi bland annat hjälper till med IT-frågor för studenter. Alla saker som du måste ha koll på finns på sidorna Checklista för dig som är ny student, Mitt studentkonto och Ny student.

Aktivera ditt studentkonto

Aktivera ditt studentkonto

Fungerar det inte att aktivera kontot? Många tips om hur du kommer runt problemet finns på sidan Mitt studentkonto, men annars kan du kontakta Student-IT.

Mån – fre 8.00 – 16.00 (enbart kontakt via telefon och e-post).
08-524 82 222

Skaffa KI-kort

KI-kortet fungerar som ditt passerkort, lånekort och utskriftskort. Allt om hur du skaffar kortet hittar du på sidan KI-kort för studenter

KI-kortet hanteras av UF/Fastighetsavdelningen/Miljö- och Säkerhetsenheten på Karolinska Institutet.

Trådlöst nätverk och andra IT-tjänster

På sidan Datorer & IT har vi samlat all information som rör KI:s IT-utbud, bland annat trådlöst nätverk och hur du kopplar din student-e-post till mobilen. På biblioteket finns även Student-IT som kan hjälpa dig med frågor rörande ditt studentkonto och andra IT-tjänster. 

Studieplatser

Biblioteket erbjuder många olika slags studieplatser för olika behov. Du kan läsa mer om dessa på sidan Studieplatser & lokaler. Även övriga delar av campus erbjuder olika slags lokaler och funktioner, bland annat ANA 23 (Alfred Nobels allé 23 i Flemingsberg) och Hus 75 (Solna).

Observera att läsåret 2019/2020 är lite speciellt eftersom vi renoverar i Solna och det vanliga biblioteket kommer vara stängt från 19 augusti 2019. I stället har vi öppnat ett popup-bibliotek i Hus 75, på Retzius väg 13B. Popup-biblioteket har begränsade öppettider så du kommer att behöva planera ditt biblioteksbesök. Biblioteket i Flemingsberg är öppet som vanligt.

Vi på biblioteket hoppas att du ska ta hjälp av oss så mycket som möjligt under din studietid. Här delar vi med oss av de bästa nybörjartipsen!

KI-kortet används till ...

  • Passerkort
  • Lånekort
  • Utskriftskort

Studentkontot används till ...

Universitetsbiblioteket - KIB

Filmer: Lär känna ditt bibliotek

Studenten Wasim berättar om biblioteket. Lär känna ditt universitetsbibliotek på ett par minuter! Alla filmer har talat språk svenska, och är textade på svenska.

Ta en tur i biblioteket i Flemingsberg

Vad kan man få hjälp med på biblioteket?

Hur gör man för att söka fram en bok och sedan låna den?

Om meröppet - hur fungerar det egentligen i Flemingsberg?

Om popup-biblioteket i Solna

Senast uppdaterad: 
2020-03-04