Ny student

Som ny student är biblioteket en viktig del av introduktionen till KI eftersom vi bland annat hjälper till med IT-frågor för studenter. Alla saker som du måste ha koll på finns på sidorna Checklista för dig som är ny student, Mitt studentkonto och Välkommen till Karolinska Institutet.

Dags för en ny termin! Och visst blir denna terminsstart (HT20) annorlunda, det vet vi. Men vi på biblioteket kommer göra allt i vår makt för att du ska få en trevlig, informationsrik och framförallt säker terminsstart.

Aktivera ditt studentkonto

Om du är nyantagen student ska du själv aktivera ditt studentkonto enligt instruktioner.

Aktivera ditt studentkonto

Fungerar det inte att aktivera kontot? Många tips om hur du kommer runt problemet finns på sidan Mitt studentkonto, men annars kan du kontakta Student-IT.

Mån – fre 8.00 – 16.00 (enbart kontakt via telefon och e-post).
08-524 82 222

Studentkontot används till ...

Skaffa KI-kort

KI-kortet fungerar som ditt passerkort, lånekort och utskriftskort. Allt om hur du skaffar kortet hittar du på sidan KI-kort för studenter

KI-kortet hanteras av Miljö- och Säkerhetsenheten på Karolinska Institutet.

KI-kortet används till ...

  • Passerkort
  • Lånekort
  • Utskriftskort

Trådlöst nätverk och andra IT-tjänster

På sidan Datorer & IT har vi samlat all information som rör KI:s IT-utbud, bland annat trådlöst nätverk och hur du kopplar din student-e-post till mobilen. På biblioteket finns även Student-IT som kan hjälpa dig med frågor rörande ditt studentkonto och andra IT-tjänster. 

Studieplatser

Biblioteket erbjuder många olika slags studieplatser för olika behov. Du kan läsa mer om dessa på sidan Studieplatser & lokaler. Även övriga delar av campus erbjuder olika slags lokaler och funktioner, bland annat ANA 23 (Alfred Nobels allé 23 i Flemingsberg) och Hus 75 (Solna).

Tillgång till bibliotekslokaler hösttermin 2020

Universitetsbiblioteket i Solna håller stängt under 2020 på grund av renovering. I stället har vi öppnat ett popup-bibliotek i Hus 75, på Retzius väg 13B. Popup-biblioteket har begränsade öppettider så du kommer att behöva planera ditt biblioteksbesök.

På grund av covid-19-pandemin så kommer biblioteket i Flemingsberg ha begränsade öppettider och service. Läs mer på sidan Information om vad som gäller på biblioteket under covid-19-utbrottet

Lär känna ditt bibliotek

Du kan få mycket hjälp som kan underlätta dina studier via universitetsbiblioteket. I blogginlägget Ny student? Vi hjälper dig så hittar du massor av tips och även schemat för höstens digitala välkomstdagar hos biblioteket.

Universitetsbiblioteket - KIB

Lär känna ditt universitetsbibliotek på ett par minuter! Studenten Wasim berättar om biblioteket i våra korta filmer. Alla filmer har talat språk svenska, och är textade på svenska.

Ta en tur i biblioteket i Flemingsberg

Hur gör man för att söka fram en bok och sedan låna den?

Om meröppet - hur fungerar det egentligen i Flemingsberg?

Popup-biblioteket i Solna, och hur man hittar det

Senast uppdaterad: 
2020-08-27