This page in English
Hösten 2019 stänger biblioteket i Solna på grund av renovering, men istället öppnas ett tillfälligt popup-bibliotek på en annan plats på Campus Solna.
Vi på KIB kan känna oss mycket stolta och nöjda när vi tittar tillbaka på arbetet under året 2018. Otroligt mycket har blivit gjort på alla håll i biblioteket. Vi har också lyft fram det viktigaste som inträffade under året i vår verksamhetsbeskrivning.
Nu är sommaren här! Då ändras både lånetiderna på böcker och öppettiderna till biblioteket.
Forskningsdata kan beskrivas som fakta eller siffror som har samlats för att undersökas och anses vara grunden för resonemang, diskussion eller beräkningar.
Nytt avtal ger KI-forskare möjlighet att publicera sig open access utan avgift i drygt 300 tidskrifter från Oxford University Press.
Från och med 1 april kommer det att ske en del förändringar på KIB. Det som märks mest är nog att vi samlar våra supporttjänster på ett och samma ställe i biblioteket. Vi kommer också sluta ansvara för några funktioner, exempelvis KI-kort.
Sökkritik och självkritik är viktiga aspekter av källkritiken. Hur du söker och hur sökmotorn fungerar påverkar i hög grad och vi bör förhålla oss kritiskt. Även vi själva och vår förförståelse bör omfattas av det kritiska förhållningssättet.
I samband med den möjlighet till återkoppling på implementeringsguiden för Plan S har nedan punkter förmedlats till de svenska forskningsfinansiärerna FORTE och Formas.
Är du trött på att skriva dina referenser manuellt? Då finns det många verktyg som kan hjälpa dig med referenshanteringen. Men tänk på att det är ditt ansvar att se till att dina referenser är rätt i slutänden!
I år har det tillkommit 421 nya termer vilket lyfter det totala antalet MeSH-termer till 29 351.
Under höstterminen 2018 gjorde biblioteket och Student- och karriärservice en intervjustudie med nya programstudenter om hur det är att vara just ny student på KI. Det var otroligt roligt att träffa er alla, och här tänkte vi dela med oss av några tips.
Nu finns vårens workshop-serie för doktorander färdig på vår webbplats. Vi erbjuder tjugo aktiviteter under terminen!
Vi på biblioteket hoppas att du ska ta hjälp av oss så mycket som möjligt under din studietid. Här delar vi med oss av de bästa nybörjartipsen!
Från den 1 januari byter bibliotekets IKT-pedagoger organisatorisk tillhörighet till den nystartade pedagogiska enheten Undervisning och Lärande (UoL).
Nu finns ett nytt betalsystem för utskrifter (DIBS) på plats. Användare med pengar kvar hos Payex måste begära återbetalning snarast.

Pages