This page in English
Vi behöver förstå mer kring behoven för att kunna utveckla våra digitala tjänster inom detta område. Hjälp oss genom att svara på några enkla frågor. Tidsåtgång cirka 2 minuter.
Nu är sommaren här! Då ändras lånetiderna på böcker.
KIB har återupptagit prenumerationen flera tidskrifter från Elsevier. Bland annat: JACC, Gastroenterology, Cell Systems, The Lancet Diabetes & endocrinology och Kidney International.
KIB söker nu en lärare för vetenskapligt skrivande på forskarutbildningskursen Vetenskapligt skrivande och Informationskompetens (Writing Science and Information Literacy, WSIL).
Vi bombarderas med bilder av coronavirus just nu, men vad är det egentligen vi tittar på? Vad förmedlar de bilder som just nu florerar i olika medier? I denna text tittar vi närmare på vilka val som ligger bakom den visuella framställningen av viruset.
CC BY-licensen rekommenderas inom forskning och högre utbildning i Sverige.
Forskningens produkter, så långt det är möjligt, ska uppfylla FAIR-principerna!
Här samlar vi releventa vetenskapliga resurser under den pågående covid-19-pandemin – varav en stor del gjorts öppet tillgängligt.
I två blogginlägg undersöker vi gamification och spelbaserat lärande. Vi tittar också närmare på spel som vilar på vetenskaplig grund inom medicin, omvårdnad och livsvetenskaperna. Game on!
Här samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under utbrottet av covid-19 (coronaviruset). Biblioteket kommer från 18 mars inte ha bemanning ute i biblioteket, men ha meröppet i Flemingsberg.
Med coronaviruset sprids även felaktig information, som ofta baseras på missförstånd och rykten. Därför är det nu, som alltid, viktigt att ta del av information från trovärdiga källor, och att vara källkritisk.
Tröttnat på att köa på kursböcker? Hinner du inte gå till biblioteket? Eller kanske vill du hålla dig borta från biblioteket på grund av covid-19? Då är det dags att testa att låna en e-bok.
I två blogginlägg undersöker vi gamification och spelbaserat lärande. Vi tittar också närmare på spel som vilar på vetenskaplig grund inom medicin, omvårdnad och livsvetenskaperna. Game on!
Innebär akademisk frihet att man kan publicera sig utan styrning: var, när och hur man vill?
Face of AIDS Film Archive: Drygt 800 timmar film – en unik skatt om hiv-epidemins globala utveckling.

Pages