Språkverkstaden

Språkverkstaden erbjuder KI-studenter handledning i akademiskt skrivande, presentationsteknik och studieteknik på svenska och engelska. Du kan boka handledning på campus eller på distans, beroende på vad som passar dig bäst. Du kan även besöka vår drop-in-handledning.

Drop-in-handledning

Vårterminen 2018

Har du korta frågor om skrivande på svenska eller engelska? Besök språkverkstadens drop-in-handledning! Du hittar oss i KIB-labb ett tillfälle per vecka på respektive campus.

  • Flemingsberg: tisdag kl. 11.00 - 12.30 i KIB-labb
  • Solna: onsdag kl. 15.00 - 16.00 i KIB-labb
  • Distans: Ställ språkfrågor till oss via Adobe Connect, tisdag kl. 11.00 - 12.30 och  onsdag 15.00 - 16.00

KIB-labb ligger på entréplanet i biblioteket i Flemingsberg och på plan 3 i biblioteket i Solna. Om du inte hittar, så be gärna personalen i Infopunkten om hjälp.

Bokad handledning

  • Bokad handledning sker vid personligt besök eller på distans (i Adobe Connect). Du bokar själv den typ av handledning och det campus som passar dig bäst. Du som läser i Flemingsberg kan alltså boka en tid i Solna, och tvärtom. 
  • Du kan boka högst två tillfällen per uppgift - men bara ett i taget. Det andra tillfället kan du boka direkt efter det första.
  • Lediga tider visas sex veckor framåt i bokningskalendern.
  • Du får en bokningsbekräftelse både till din KI-mejl och som SMS-påminnelse till det mobilnummer du har angett. Om du har bokat distanshandledning så får du även ett separat mejl till din KI-mejl med instruktioner och inloggningsuppgifter till det virtuella mötesrummet.
  • Mejla din text (och gärna uppgiftsinstruktionerna) till sprakverkstaden@kib.ki.se senast en helgfri dag före handledningstillfället, så att vi hinner förbereda mötet. Om du glömmer att mejla texten, eller om du gör en sen bokning, så är du förstås välkommen ändå. Vi kommer då att behöva använda en del av tiden till att läsa igenom din text - men du kommer ändå att ha nytta av handledningen!
  • Ta med ett utskrivet exemplar av din text till handledningen.
  • Glöm inte att avboka om du får förhinder. (Om du uteblir från en bokad tid så räknas det som ett av de två handledningstillfällen du kan få för en och samma uppgift.)

Boka tid  

Skriva akademiskt

Läs mer om språk, stil och struktur i akademiska texter: Skriva akademiskt.

Hitta hit

Språkverkstaden ligger i biblioteket på plan 4 (Flemingsberg) och på plan 3 i Solna. Om du inte hittar, be gärna om hjälp i Infopunkten.

Våra skrivhandledare

Skrivhandledare (svenska)

Bodil Moberg

08-524 83 601
Undervisning & handledning

Skrivhandledare (svenska)

Kristina Froelich

08-524 84 051
Undervisning & handledning

Skrivhandledare (engelska)

Anna M Borgström

08-524 84 173
Undervisning & handledning

Skrivhandledare (engelska)

Gabriella Ekman

Undervisning & handledning

Senast uppdaterad: 
2018-01-31