Språkverkstaden

Språkverkstaden erbjuder KI-studenter handledning i akademiskt skrivande, presentationsteknik och studieteknik på svenska och engelska. Du kan välja mellan drop-in-handledning (på distans eller campus) och bokad handledning (på distans eller campus). 

Sommartider

  • Bokad handledning erbjuds i begränsad omfattning mellan den 6 juni och den 9 september. Bokningsbara tider hittar du i bokningskalendern
  • Drop-in-handledning är stängd under denna period. 

Drop-in-handledning

Har du frågor om språk och skrivande? Besök vår drop-in-handledning! Vi erbjuder handledning online och i biblioteket några tillfällen per vecka. 

Svenska (Stänger den 6 juni och öppnar åter den 10 september.)

Tisdagar, kl. 11 - 12 online  
Tisdagar, kl. 11 - 12 i biblioteket, Flemingsberg (Du hittar oss på entréplanet.)  
Onsdagar, kl. 12 - 13 online

Engelska (Stänger den 6 juni.)

Onsdagar, kl. 12 - 13 online
Onsdagar, kl. 12 -13 i biblioteket, Solna.

Boka handledning

  • Tider släpps löpande under terminen.
  • När du har bokat en tid så får du en bekräftelse. Bekräftelsen mejlas till din KI-mejl och som SMS-påminnelse till det mobilnummer du har angett.
  • Har du bokat distanshandledning? Då får du också ett separat mejl med inloggningsuppgifter till det virtuella mötesrummet. Mejlet skickas till din KI-mejl.
  • Du kan boka två handledningstillfällen per uppgift, men bara ett i taget. Det andra kan bokas direkt efter det första tillfället.  

Boka tid  

Avboka handledning

Glöm inte att avboka din tid om du får förhinder. (Om du uteblir från en bokad tid så räknas det som ett av de två handledningstillfällen du kan få för en och samma uppgift.)

Skriva akademiskt

Läs mer om språk, stil och struktur i akademiska texter: Skriva akademiskt.

Boka undervisning 

KI:s utbildningar kan boka undervisning och workshoppar i akademiskt läsande och skrivande samt presentationsteknik.

Språkverkstaden erbjuder undervisning i akademiskt skrivande för studenter på grundnivå och avancerad nivå samt på kompletteringsutbildningarna för svensk legitimation. Undervisningen kan ges  antingen som ett fristående moment eller som en del av en kurs eller vetenskaplig strimma. Språkverkstaden erbjuder även undervisning anpassad för studenter med svenska som andraspråk (inom ramen för kompletteringsutbildningarna). Varje program kan beställa undervisning upp till ett visst antal timmar. Det är avgiftsfritt för KI:s egna program, men uppdragsutbildningar faktureras. Föreläsningar och workshoppar kan ges antingen på campus eller som webbinarier. 

Ring eller mejla våra skrivpedagoger för information. Du kan också mejla sprakverkstaden@kib.ki.se.

Hitta hit

Språkverkstaden ligger i entréplanet på biblioteket i Flemingsberg. I Solna hittar du oss i popup-biblioteket (Retzius väg 13 B). Om du inte hittar, be gärna bibliotekets personal om hjälp.

Våra skrivpedagoger

Skrivpedagog (svenska)

Bodil Moberg

08-524 83 601
Undervisning & handledning

Skrivpedagog (svenska)

Kristina Froelich

08-524 84 051
Undervisning & handledning

Skrivpedagog (engelska)

Anna M Borgström

08-524 84 173
Undervisning & handledning

Skrivpedagog (engelska)

Jenny Siméus

08-524 84 189
Undervisning & handledning

Senast uppdaterad: 
2019-08-21