Vi renoverar i Solna och öppnar ett popup-bibliotek

Under hösten 2019 och våren 2020 kommer universitetsbiblioteket i Solna att hålla stängt på grund av att vi bygger om för att skapa nya, fina lokaler. Under denna period kommer istället ett tillfälligt popup-bibliotek att erbjudas i Hus 75 (Retzius väg 13B), plan 3, på Campus Solna.

Observera att grupprummen, resursrummet, tysta läsesalen och Lunden har helt stängt för besökare. Workshoppar som hålls i Synapsen 1 & 2 kommer under september fungera som vanligt, använd trapphuset bortanför Medicinska bokhandeln. Du kommer bli insläppt av workshop-ledaren.

Öppettider popup-biblioteket

Måndag – fredag       8.30 – 10.00 och 11.30 – 13.00 (ej meröppet).

Om popup-biblioteket

Under popup-bibliotekets öppettider kan du låna kurslitteratur, hämta reserverade böcker och få hjälp med biblioteksfrågor av personal på plats. Alla böcker i popup-biblioteket har 7 dagars lånetid. Det är inte möjligt att låna böcker ur de övriga samlingarna i Solna under denna tid.

Observera att du inte kommer att kunna besöka popup-biblioteket i Solna utöver dessa öppettider. Under läsåret 2019/2020 gäller alltså meröppet enbart på biblioteket i Flemingsberg.

Bokinkastet i Solna har flyttat till Retzius väg 13A.

Det finns inga datorplatser i popup-biblioteket utan studenter hänvisas till datorsalen Hanna längre ner i korridoren, eller övriga datorsalar i Solna. Publika besökare som behöver låna en dator hänvisas till biblioteket i Flemingsberg.

Support i popup-biblioteket

• Du kan få hjälp med allmänna biblioteksfrågor.
  • Det finns möjlighet till drop-in-handledning i informationssökning och referenshantering kl 11.30 – 13.00 på vardagar. Du kan också boka tid om öppettiderna inte passar dig.
  • För handledning i akademiskt skrivande finns bokningsbara tider
  • Personal från Student-IT finns på plats 11.30 – 13.00 på vardagar.

Övrigt som är bra att känna till

• Biblioteket i Flemingsberg och vår digitala support kommer att ha öppet som vanligt under ombyggnationen.
  • Entrén vid Retzius väg 13B är tillgänglighetsanpassad, och hiss till plan 3 finns längst ner i korridoren på entréplanet (mot Retzius väg 13A).
  • Om du är doktorand och vill spika din avhandling i Solna så kan du läsa mer på sidan Publicera i KI Open Archive.

Hitta till popup-biblioteket

Varför bygger ni om?

Vi bygger om hela biblioteket i Solna eftersom lokalerna är slitna och inte längre ändamålsenliga. Ombyggnationen innebär totalrenovering av alla ytskikt och ny planlösning. Under tiden erbjuder vi ett tillfälligt popup-bibliotek där kurslitteratur och reserverade böcker kan lånas. Där erbjuder vi både drop-in-handledning i informationssökning och bokad handledning i akademiskt skrivande.

Varför kan man inte låna böcker ur fackboksamlingen (litteratur utanför kursbokssamlingen)?

Alla böcker utom kurslitteraturen är nedpackade och magasinerade och därför inte åtkomliga för personalen. Vi rekommenderar studenter att vid behov beställa boken från Flemingsberg om den finns där, eller via bibliotekskatalogen Libris och kolla vilka andra Stockholmsbibliotek som har boken. Vi på KIB hjälper gärna till!

Varför har ni så korta öppettider i popup-biblioteket?

Biblioteket gör en omfattande ombyggnation, och därför måste vi tillfälligt minska ner öppettiderna i Solna. Biblioteket i Flemingsberg är öppet precis som vanligt, och du kan nå oss via telefon, chatt och mejl under större delen av dagen. Du kan boka handledning i informationssökning om du inte har möjlighet att komma under öppettiderna.

Var hittar jag datorsalar på campus Solna?

Datorsalar i Solna

Var hittar jag studieplatser och grupprum på campus Solna?

Studieplatser på KI

Boka grupprum för dig som är student

Var hittar jag skrivare på campus Solna?

Här hittar du skrivare

Film om hur du hittar popup-biblioteket

Har du frågor? Kontakta oss!