Vetenskapliga resurser under covid-19-pandemin

Den pågående covid-19-pandemin påverkar högre utbildning och forskning på många sätt. All undervisning sker nu på distans. Här har vi samlat en del resurser som är fritt tillgängliga under pandemin och resurser som kan vara användbara vid distansundervisning.

Fritt tillgängliga covid-19-relaterade resurser

Medical Library Association (MLA) har listat covid-19-relaterade resurser som är fritt tillgängliga:

Exempel på online-resurser för studenter och lärare på KI som kan användas i distansundervisning

• AccessMedicine - E-böcker, filmer och bilder inom medicin.
  • Henry Stewart Talks – Presentationer och föreläsningar inom bland annat medicin, biokemi, farmakologi.
  • JoVE (Journal of Visualized Experiments) samt JoVE Science Education - Videotidskrifter och utbildningsfilmer inom bland annat biologi, biokemi, immunologi, medicin. KI har inte tillgång till alla olika samlingar hos JoVE, här kan du se vad KI har access till.
  • Sage Research Methods – Filmer med intervjuer, fallstudier, handledningar och dokumentärer som behandlar olika delar av forskningsprocessen och kvantitativa och kvalitativa metoder.

Exempel på resurser för dig som är anställd inom hälso- och sjukvården (sammanställd av Inera)

Mer information?

Hör gärna av dig till biblioteket så hjälper vi dig vidare. Exempelvis om du önskar information om e-böcker som kan användas i distansundervisning, databaser etc.