Sommarrutiner på biblioteket

Nu är det sommartider på biblioteket. Under sommaren har vi längre lån på böckerna. På grund av rådande omständigheter kommer biblioteket att vara fortsatt begränsat tillgängligt.

Sommarlån på böcker

Böcker som lånas från och med den 28 maj får du ha till och med den 17 augusti. Det gäller både kursböcker (7-dagarslån) och 21-dagarslån.

Kom ihåg att du alltid kan kolla dina aktuella återlämningsdatum på Mina sidor

Sommartider på biblioteket

Från 25 juni gäller sommaröppettider. Se öppettider för mer detaljerad information.

I sommar är biblioteket endast meröppet 25 juni–15 augusti för KI-anknutna, detta gäller både Solna och Flemingsberg. Du som student eller anställd på KI kan reservera böcker som vanligt, leveranstiden mellan olika campus kan dock vara något längre.

Du som publik låntagare (ej student eller anställd vid KI) kan inte använda biblioteket under sommaren. Du kan inte heller reservera böcker 22 juni–15 augusti.

Digitalt är biblioteket öppet hela sommaren, och vi kan hjälpa dig via mejl, chatt och telefon (måndag–fredag kl 10.00–15.00).

Under högsommaren främst vecka 27-31 kan det ta lite längre tid än under terminen att få hjälp med vissa ärenden på grund av lägre bemanningsnivå. Särskilt frågor rörande open access-avtal och betalningar samt artikelbeställningar och fjärrlån kan det ta lite längre tid att få svar på.

Bokad handledning är begränsad under sommaren. Under perioden 28 juni–13 augusti kan du höra av dig via mejl för att komma överens om en tid. Ingen drop-in. Enklare hjälp kan du alltid få över telefon, mejl och chatt.

Språkverkstaden har sommarstängt för handledning den 1 juli–13 augusti. Tider för höstterminens handledning kommer att läggas ut löpande, med start den 16 augusti. Enklare hjälp kan du alltid få över telefon, mejl och chatt.

Trevlig sommar önskar vi på KIB!