Nytt utskriftssystem 9 februari

Den 9 februari lanserades ett nytt utskriftssystem - KI Print - för alla skrivare i studentmiljön (som KIB tillhandahåller).

För att betala dina utskrifter måste du fortfarande ha Payex. Detta är nödvändigt eftersom biblioteket inte kan agera som en bank mellan dig och systemet. Det blir även enklare för dig eftersom du själv kan betala dina utskrifter alla tider på dygnet.

Det enda du som ny student måste göra är att skaffa ett Payexkonto, samt att koppla ditt Payexkonto till KI Print. Har du redan Payex är det enda du behöver göra är att koppla detta till KI Print. Instruktioner finns på sidan Skriva ut & kopiera

KI Print har ett mycket mer intuitivt gränssnitt, både på skrivarnas display samt på webben. Du loggar in genom att dra ditt KI-kort (eller lånekort) mot kortläsaren, eller loggar in direkt på displayen.

Skriva ut och skanna finns som direktval på displayen. För att kopiera trycker du på Device Functions, och sedan Copy.

I KI Print på webben är det enkelt att skriva ut från egen dator. Klicka bara på Webbutskrift och ladda upp dina dokument, och hämta sedan vid valfri skrivare.

Ett vanligt problem med det gamla utskriftssystemet har varit att Payex-avtalet har gått ut. Nu kan du själv återaktivera avtalet genom att klicka på Payex autopay och följa instruktionerna.

Frågor eller feedback? Hör av dig till ub@ki.se