Nytt publiceringsavtal med Oxford University Press

Nytt avtal ger KI-forskare möjlighet att publicera sig open access utan avgift i drygt 300 hybridtidskrifter* från Oxford University Press.

Karolinska Institutets universitetsbibliotek har tecknat ett treårigt avtal med Oxford University Press som omfattar både bibliotekets prenumerationskostnader och kostnader för open accesspublicering i deras hybridtidskrifter.

Sedan tidigare har biblioteket avtal som ger KI-anslutna forskare avgiftsfri open access-publicering i tidskrifter från BMJ, Cambridge University Press, Frontiers, Mark Allen, PLOS, Royal Society of Chemistry, Springer och Taylor & Francis, samt flera avtal som ger rabatter på publiceringsavgiften.

Mer information om våra publiceringsavtal finns på bibliotekets informationssida om open access.

*En hybridtidskrift är en tidskrift som i grunden är prenumerationsbaserad, men där enskilda artiklar kan göras open access, vanligtvis genom att betala en publiceringsavgift (article processing charge eller APC).