This page in English
På grund av covid-19 har biblioteket inte haft förseningsavgifter på böcker. När restriktionerna nu har lättat återinför vi förseningsavgifter från och med 30 augusti.
Nu är det snart dags! Vi är oerhört glada över att kunna presentera vår nya webbplats som lanseras den 23 augusti 2021.
Efter flytten måste du som vidarebefordrat din studentmejl till ett alternativt mejlkonto göra om denna inställning på nytt. Läs om hur du vidarebefordrar din e-post.
Den 5 juni 2021 har det gått 40 år sedan nyhetsbulletinen Morbidity and Mortality Weekly Report beskrev mystiska fall av en ovanlig lungsjukdom hos homosexuella män. Detta var den första officiella rapporten om det som blev känt som AIDS.
Nu är sommaren här! Då ändras lånetiderna på böcker och våra digitala kanaler har lite kortare öppettider.
På grund av mattbyte i Flemingsberg så kommer fackböckerna, alltså de böcker som står utanför kursboksrummet, vara otillgängliga från 22 maj fram till någon gång under augusti.
Nu förenklar vi lånetiderna för våra kursböcker och tar bort daglånen. Istället kommer alla kursböcker ha sju dagars lånetid.
Nu kan alla studenter ladda hem talsyntesprogrammet TorTalk till sin egen dator. Talsyntes används för att omvandla text till tal, och kan vara extra hjälpsamt om du tycker det är svårt att läsa vanlig text.
Nu har biblioteket i Solna infört meröppet för KI-studenter och KI-anställda. Biblioteket i Solna kommer vara meröppet alla dagar i veckan kl 7.00–22.00 med KI-kort.
I år har det tillkommit 277 nya termer i den medicinska ämnesordlistan MeSH. Nu är den svenska översättningen klar.
Lägg till ditt KI-konto som inloggningsmetod redan nu för att försäkra dig om att komma åt ditt NCBI-konto även efter 1 juni.
Från den 12 januari 2021 har KI en uppdaterad policy för öppen publicering. Policyn berör alla forskare på KI som publicerar forskningsresultat i publikationer affilierade till KI.
Från och med 1 januari 2021 finns flera nya avtal med förbetalda publiceringsmöjligheter. Här har vi samlat information om allt nytt och om övriga förändringar.
Här samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under covid-19-pandemin.
Ett nytt så kallat läs- och publiceringsavtal finns med förlaget BMJ. Det innebär att KI:s forskare får lästillgång till drygt 50 av förlagets titlar och även möjlighet att publicera open access med förbetalda publiceringsavgifter i dessa titlar.
Årets mest spektakulära vecka går snart av stapeln! Nämligen den Internationella Open Access-veckan med start den 19:e oktober. Då lyfter vi på KIB fram open access lite extra.