This page in English
Face of AIDS Film Archive uppmärksammar den 23:e internationella AIDS-konferensen.
Nu är sommaren här! Då ändras lånetiderna på böcker och våra digitala kanaler har lite kortare öppettider.
KIB har återupptagit prenumerationen flera tidskrifter från Elsevier. Bland annat: JACC, Gastroenterology, Cell Systems, The Lancet Diabetes & endocrinology och Kidney International.
Här samlar vi releventa vetenskapliga resurser under den pågående covid-19-pandemin – varav en stor del gjorts öppet tillgängligt.
Här samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under utbrottet av covid-19 (coronaviruset). Biblioteket har från och med den 18 mars inte bemanning ute i biblioteket, men har meröppet i Flemingsberg.
Face of AIDS Film Archive: Drygt 800 timmar film – en unik skatt om hiv-epidemins globala utveckling.
Nu finns det återigen ett resursrum på Campus Solna. Rummet ligger på plan 2 i Widerströmska huset på Tomtebodavägen 18 A.
Läsåret 2019/2020 har biblioteket i Solna stängt på grund av renovering, men istället finns ett tillfälligt popup-bibliotek på plan 3 i Hus 75 (Retzius väg 13B).
Från och med 1 januari 2020 sker förändringar i bibliotekets medieutbud, bland annat finns nu flera nya avtal med publiceringsmöjligheter.
Med bibliotekets nya tjänst Library Access blir det lättare att hitta och få åtkomst till vetenskaplig litteratur när du sitter utanför campus.
Publicera öppet tillgängligt utan kostnad i 1 550 tidskrifter från Wiley – och lästillgång för ca 1 500 tidskrifter.
Efter en lång och svår förhandlingsprocess mellan förlaget Elsevier och det svenska Bibsamkonsortiet vid Kungliga biblioteket (där KI ingår) finns det nu ett nytt nationellt avtal med förlaget.
Den 21-27 oktober uppmärksammas open access, fri tillgänglighet för vetenskapliga resultat på internet, internationellt. Årets tema är Öppet för vem, Open to whom?
Just nu cirkulerar falska mejl som ska se ut att komma från KI. Avsändarna försöker stjäla lösenordet till ditt KI-konto.
Nytt avtal ger KI-forskare möjlighet att publicera sig open access utan avgift i drygt 570 rena open access-tidskrifter från Springer Nature.
Nytt avtal ger KI-forskare möjlighet att publicera sig open access utan avgift i drygt 300 tidskrifter från Oxford University Press.