Ny, snyggare, bättre!

För några år sedan lanserades Film of AIDS Film Archive och sedan dess har vi släppt fler och fler filmer till den del av arkivet som finns öppet tillgängligt för oss alla. Idag innehåller hela arkivet drygt 800 timmar film plus annat material – en unik skatt om hiv-epidemins globala utveckling.

Face of AIDS Film Archive har utvecklats och nu har webbplatsen fått ett ansiktslyft.

I och med den nya webbplatsen kommer vi att tematisera och lyfta fram delar av arkivet. Först ut är Women and AIDS. Temat Women and AIDS lanseras den 22 februari i ett event tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska. Läs mer om detta och träffa oss på Almas Park!

Här och nu vill vi också lyfta fram Nicklas Dennerholms artikel Revisiting the Russian HIV epedemic. Nicklas arbetade med Face of AIDS Film Archive under 2001–2002 för att dokumentera hiv-epidemin i Ryssland. Resultatet blev filmen Outreach. I artikeln jämför Nicklas situationen för 20 år sedan med situationen idag.

På den nya webbplatsen finns naturligtvis den, av bland annat Karolinska Institutets rektor Ole Petter Ottersen, uppmärksammade tidslinjen kvar. En tidslinje som startar 1981 och gör nedslag i historien om hiv och arkivet fram till 2017. Använd den!

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Face of AIDS Film Archive.