This page in English
Från den 12 januari 2021 har KI en uppdaterad policy för öppen publicering. Policyn berör alla forskare på KI som publicerar forskningsresultat i publikationer affilierade till KI.
Från och med 1 januari 2021 finns flera nya avtal med förbetalda publiceringsmöjligheter. Här har vi samlat information om allt nytt och om övriga förändringar.
Här samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under covid-19-pandemin.
Ett nytt så kallat läs- och publiceringsavtal finns med förlaget BMJ. Det innebär att KI:s forskare får lästillgång till drygt 50 av förlagets titlar och även möjlighet att publicera open access med förbetalda publiceringsavgifter i dessa titlar.
Popup-biblioteket i Solna är nu stängt. Den 23 november smygöppnade det nya biblioteket.
Årets mest spektakulära vecka går snart av stapeln! Nämligen den Internationella Open Access-veckan med start den 19:e oktober. Då lyfter vi på KIB fram open access lite extra.
Från och med januari 2020 uppdaterar biblioteket inte längre SveMed+ med nytt material.
En modern plattform med ett intiutivt gränssnitt och bättre sökfunktioner för dig intresserad av biologisk, kemisk och farmakologisk data.
Måndagen den 17 augusti lanserade biblioteket ett nytt bokningssystem för att kunna boka våra handledare i informationssökning och akademiskt skrivande, samt våra resursrum.
Face of AIDS Film Archive uppmärksammar den 23:e internationella AIDS-konferensen.
KIB har återupptagit prenumerationen flera tidskrifter från Elsevier. Bland annat: JACC, Gastroenterology, Cell Systems, The Lancet Diabetes & endocrinology och Kidney International.
Här samlar vi releventa vetenskapliga resurser under den pågående covid-19-pandemin – varav en stor del gjorts öppet tillgängligt.
Face of AIDS Film Archive: Drygt 800 timmar film – en unik skatt om hiv-epidemins globala utveckling.
Vi flyttar tillbaka till Berzelius väg 7! Den 11 januari öppnas det nyrenoverade resursrummet i bibliotekets lokaler i Solna för bokning igen. Den 10 december stänger det tillfälliga resursrummet.
Läsåret 2019/2020 har biblioteket i Solna stängt på grund av renovering, men istället finns ett tillfälligt popup-bibliotek på plan 3 i Hus 75 (Retzius väg 13B).
Från och med 1 januari 2020 sker förändringar i bibliotekets medieutbud, bland annat finns nu flera nya avtal med publiceringsmöjligheter.

Pages