Information om vad som gäller på biblioteket under covid-19-pandemin

På denna sida samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under covid-19-pandemin. Förändringar kan komma att ske snabbt vid nya rekommendationer.

Senaste nytt

Uppdaterat 2021-03-22: Från och med måndag 22 mars har biblioteket i Solna meröppet.

Uppdaterat 2021-02-01: Från och med måndag 1 februari har biblioteket i Solna öppet för publika besökare.

Uppdaterat 2021-01-11: Från och med måndag 11 januari öppnar biblioteken med begränsade öppettider.

Uppdaterat 2020-11-02: Från och med måndag 2 november tar vi bort förseningsavgifter.

Biblioteken har öppet men med begränsade öppettider

• Vi erbjuder enbart meröppet i Flemingsberg för KI-anslutna med KI-kort alla dagar 7.00–22.00, primärt för att låna böcker.
  • I Solna har vi öppet för alla måndagfredag 11.0013.00, primärt för att låna böcker, samt meröppet alla dagar kl. 7.00–22.00 för KI-anslutna med KI-kort.

Vi har anpassat vår service och bemannar mer online,kontakta oss väldigt gärna digitalt istället. Detta gäller både biblioteksfrågor, student-IT-frågor och all handledning.

Vissa rum och delar av biblioteket kan spärras av när personal behöver jobba i olika utrymmen.

På vissa ställen kommer avspärrningsband finnas för att påvisa att hålla avstånd.

Realtidsinformation om hur många besökare som är inne på biblioteket i Flemingsberg

Är rutan tom är det färre än 10 personer i biblioteket..

Realtidsinformation om hur många besökare som är inne på biblioteket i Solna

Handledning och workshoppar

Vår handledning och workshoppar hålls online. Se information i mejl inför handledningen/workshoppen.

Vår drop-in-handledning i informationssökning kommer vara öppen via Zoom varje vardag kl 11.30–14.00.

Även Student-IT ger i första hand service online, ring eller mejla så hjälper de dig.

Låna, reservera och lämna tillbaka böcker

Från 2 november tar vi inte ut några förseningsavgifter.

Våra bokinkast utomhus är öppna dygnet runt om du vill lämna tillbaka böcker.

• Bokinkastet i Flemingsberg hittar du på Alfred Nobels allé 8, utanför huvudentrén, till vänster om du är på väg in. Det är en grå plåtlåda som det står Bokinkast på.
  • Bokinkastet i Solna hittar du på Berzelius väg 7 A, det är en svart låda som det står Bokinkast på.

För dig som är student

Du kan använda biblioteken alla dagar i veckan kl 7.00–22.00 med ditt KI-kort.

För dig som är ny student så har vi samlat viktig information om hur biblioteket fungerar i terminsstart på sidan Ny student.

För dig som är anställd

Du som är anställd (även doktorander) kan använda biblioteken med ditt KI-kort utanför ordinarie öppettider (så kallat meröppet). Har du inget KI-kort kan du besöka biblioteket i Solna kl 11.00–13.00. Om du reserverar böcker rekommenderar vi att du väljer Home delivery så skickar vi boken till din arbetsplats eller till din hemadress.

Kontakta oss gärna digitalt om du behöver hjälp med något!

För dig som ska spika din avhandling

Viktig information om ändrade rutiner för spikning och avhandlingsprocessen i allmänhet finns på Medarbetarportalen.

För dig som är publik användare (inte KI-ansluten)

Du kan använda biblioteket i Solna under deras öppettider. Biblioteket i Flemingsberg är inte öppet för publika besökare. Observera att du måste välja Solna som hämtställe om du reserverar böcker. Kontakta oss gärna digitalt om du behöver hjälp med något!

Följ rekommendationerna

• Tvätta händerna ofta, handsprit är också effektivt.
  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Vi kan komma att be dig att hålla ett visst avstånd om du träffar personalen ute i biblioteket.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Håll minst 1 meters avstånd till andra.
  • Våra toaletter städas två gånger om dagen.
  • På båda biblioteken finns handsprit-stationer. Använd dem!

Håll dig informerad

I dessa tider ökar risken för desinformation, läs gärna vårt blogginlägg Vikten av källkritik under covid-19-pandemin.

Världens och KI:s forskning och nyheter samlas på KI:s Covid-19-portalen.

Är du nyfiken på hur det fungerar med e-böcker? Många kursböcker på engelska finns som e-bok, läs gärna vårt blogginlägg När du behöver plugga på distans – låna en e-bok.

Följ oss gärna på Facebook för snabba uppdateringar om förändringar i vårt utbud eller service.

Tips: Direktsökningar om covid-19 i PubMed

Håll dig uppdaterad – litteratursökning om covid-19