This page in English
KI kommer att flytta över alla studentkonton som idag finns i Office365 till samma miljö som används av KI:s personal. Det är mycket viktigt att du flyttar dina filer manuellt från Teams och SharePoint.
Nu förenklar vi lånetiderna för våra kursböcker och tar bort daglånen. Istället kommer alla kursböcker ha sju dagars lånetid.
Våren är här och det är lika med verifieringstider! Det innebär att alla forskare affilierade till Karolinska Institutet och/eller Region Stockholm ombeds att logga i den gemensamma bibliometridatabasen – senast torsdag den 20 maj.
Nu kan alla studenter ladda hem talsyntesprogrammet TorTalk till sin egen dator. Talsyntes används för att omvandla text till tal, och kan vara extra hjälpsamt om du tycker det är svårt att läsa vanlig text.
Nu har biblioteket i Solna infört meröppet för KI-studenter och KI-anställda. Biblioteket i Solna kommer vara meröppet alla dagar i veckan kl 7.00–22.00 med KI-kort.
I år har det tillkommit 277 nya termer i den medicinska ämnesordlistan MeSH. Nu är den svenska översättningen klar.
Lägg till ditt KI-konto som inloggningsmetod redan nu för att försäkra dig om att komma åt ditt NCBI-konto även efter 1 juni.
Från den 12 januari 2021 har KI en uppdaterad policy för öppen publicering. Policyn berör alla forskare på KI som publicerar forskningsresultat i publikationer affilierade till KI.
Från och med 1 januari 2021 finns flera nya avtal med förbetalda publiceringsmöjligheter. Här har vi samlat information om allt nytt och om övriga förändringar.
Här samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under covid-19-pandemin.
Ett nytt så kallat läs- och publiceringsavtal finns med förlaget BMJ. Det innebär att KI:s forskare får lästillgång till drygt 50 av förlagets titlar och även möjlighet att publicera open access med förbetalda publiceringsavgifter i dessa titlar.
Årets mest spektakulära vecka går snart av stapeln! Nämligen den Internationella Open Access-veckan med start den 19:e oktober. Då lyfter vi på KIB fram open access lite extra.
Från och med januari 2020 uppdaterar biblioteket inte längre SveMed+ med nytt material.
En modern plattform med ett intiutivt gränssnitt och bättre sökfunktioner för dig intresserad av biologisk, kemisk och farmakologisk data.
Måndagen den 17 augusti lanserade biblioteket ett nytt bokningssystem för att kunna boka våra handledare i informationssökning och akademiskt skrivande, samt våra resursrum.
Face of AIDS Film Archive uppmärksammar den 23:e internationella AIDS-konferensen.

Pages