KI Sustainability Day

Mat, hälsa och hållbar utveckling är temat för KI:s hållbarhetsdag 2019. Hållbarhetsdagen lyfter frågan hur mat är kopplat till alla de Globala målen för hållbar utveckling.  Dagen kommer att erbjuda lunchföreläsningar, cykelkök, utställningar och livemusik. 

Preliminärt program

Lunchföreläsningar*

  • Line Gordon, Director Stockholm Resilience Centre​, Presentation of The EAT-Lancet report and The Planetary Health Diet
  • Hanna Olvenmark​, Portionen under tian

* Lunchföreläsningarna kommer att livestreamas till Campus Flemingsberg, för att visa på att en del av evenemanget kan vara tillgängligt i tid och rum - resfritt. Vi bjuder på veganskt & klimatsmart tilltugg till alla som anmäler sig - även i Flemingsberg. 

Workshop

Cykelkök med Bonne Mécanique. Begränsat antal platser. I ett cykelkök kan du låna verktyg och lära dig att laga din cykel själv. Det kommer att finnas mekaniker på plats som kan hjälpa till.

Utställningar

  • Molekylär gastronomi
  • Art and Gastronomy brings Science to Society
  • Agneta Richter Dahlfors och Ferdinand Choong, Institutionen för neurovetenskap
  • Klimatvågen, Stockholms Stad, Väg din klimatpåverkan!

Restaurangerna på campus kommer att presentera hållbara initativ och erbjudanden denna dag. 

Mer information hittas på KI:s evenemang KI Sustainability Day

KI Sustainability Day är ett samarbete mellan Miljösamordnare, Fastighetsavdelningen, Rådet för miljö och hållbar utveckling, Universitetsbiblioteket, Friskvården, HR, Klimatföreningen, Medicinska Föreningen och Akademiska Hus.

7 maj
2019
11:00 - 18:00
Torget & utomhus
Flemingsberg
Solna
tisdag, 7 maj, 2019 - 11:00