Pridepepp på biblioteket

I måndags drog Stockholm Pride 2017 igång och det finns en rad programpunkter som kan vara särskilt intressanta för framtida yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård. Vad sägs till exempel om seminariet Fråga psykologen där legitimerade psykologer med bred hbtq-kompetens svarar på dina och andras frågor om hbtq och psykologi. Eller varför inte gå och lyssna på panelsamtalet Psykologer pratar perversioner... där fyra psykologer och psykologstudenter diskuterar psykisk hälsa och BDSM.

Ett annat ämne som diskuteras är HBTQ och åldrande. Många beskriver åldrande som ett växande utanförskap. Hur är det då att åldras utanför normen? Flera föreläsningar tar upp hbtq-personers möte med hemtjänst och äldreomsorg, till exempel paneldebatten Att åldras som transperson – tillbaka till garderoben? eller föreläsningen Hbtq och åldrande.

I föreläsningen Fittsäkert sex får du veta mer om säkrare sex för personer med fitta och hur det egentligen fungerar med överföring av hiv och könssjukdomar.

SFQ - Sveriges förenade HBTQIA+-studenter presenterar projektet Making Space: An anti-racist and intersectional project by SFQ där de diskuterar hur homofobi, transfobi och rasism upplevs utifrån unga hptq-personers berättelser .

Alla föreläsningar hålls på Pride House – Kulturhuset. Kolla gärna det fullständiga programmet

Såhär i Pridetider vill vi också passa på att tipsa om vår Normkritiska boksamling som ni hittar både i Flemingsberg och i Solna. Här finns många titlar med hbtq-perspektiv. Till exempel Queera Livslopp – Att leva och åldras som hbtq-person i en heteronormativ värld, I den akademiska garderoben, {Inkludera} : jämställdhet och hbtq i organisationen. Här hittar ni en lista över alla böcker i samlingen.

Karolinska Institutet deltar i Prideparaden, mer information om detta och hur man anmäler sig hittar ni på KI:s webb Hoppas att det blir en fin, engagerande och lärorik vecka och att vi ses i paraden på lördag.