KIB Workshop – mycket nytt för dig som forskar

Nu kan du anmäla dig till höstens workshop-serie för doktorander och forskare genom vår webbplats. Denna termin erbjuder vi inte mindre än tjugosex aktiviteter!

Nytt för den här terminen är att vi för första gången erbjuder en workshop för dig som vill komma igång med att visualisera din forskning, Visualise your research. Vi diskuterar hur forskning kan kommuniceras med visuella medel och under workshopen får du chansen att själv utforska visualiseringens principer under kreativa former.

En annan nyhet är att vi under hösten bjuder på en serie korta presentationer av databaser inom det biomolekylära området. Vi går igenom hur du navigerar i databaserna och du får konkreta tips på hur de kan vara ett stöd i din forskning. Presentationerna är endast 20 minuter långa, så du hinner med dem under lunchrasten.

Läs mer om utbudet under På gång, där du också anmäler dig. Du får också gärna ladda ned pdf-versionen av programmet och affischera på din institution (pdf:en innehåller två sidor!). De flesta av workshopparna kan vi också erbjuda "on demand" på din institution. Enklaste sättet att beställa en workshop är att fylla i beställningsformuläret.

Syftet med serien är att bidra till utbildningen av doktorander vid KI. Vi gör det genom att utforska och diskutera olika aspekter av den vetenskapliga kommunikations- och publikationsprocessen. Dessa tillfällen gör det möjligt att på ett konkret sätt arbeta med frågeställningar som kan vara relevanta i din tillvaro som doktorand. Det kan handla om databassökning, referenshantering, akademiskt skrivande eller hur man undviker plagiat.

Några av våra workshoppar kan även du som är forskare eller anställd ha nytta av, självklart är du välkommen! Vårt enda krav är att du har anmäler dig med en e-postadress som slutar med @ki.se.

Alla workshopparna är kostnadsfria men vi vill att du anmäler dig om du är intresserad av att delta. Länk till anmälan hittar du för varje tillfälle i kalendern. Där hittar du också tid och plats för workshoppen.

Om du har några frågor kring workshop-serien kan du kontakta KIB:s forskarstöd.

P.S. Under hösten bygger vi om bibliotekets lokaler i Solna och våra workshoppar kommer att hållas i andra lokaler. Ta gärna en extra titt på adress och lokal när du anmäler dig till en workshop.

Karolina Karjalainen

Bibliotekarie som arbetar med att samordna KIB:s undervisning för forskare och doktorander. Undervisar doktorander och forskare i frågor som rör vetenskaplig publicering.