Förändringar i bibliotekets service

Från och med 1 april kommer det att ske en del förändringar på KIB. Det som märks mest är nog att vi renodlar vår service och samlar våra supporttjänster på ett ställe i biblioteket. Dit kan du gå mellan kl. 8.30 och 17 och fråga om till exempel informationssökning, lånefrågor, referenshantering och student-IT.

Under förmiddagarna kan vi svara på det mesta, men vill du vara säker på att få mer utförlig hjälp av en specialist rekommenderar vi att du kommer följande tider:

  • mellan kl. 10 och 15 för hjälp med längre informationssökningsfrågor & referenshantering. Detta betyder också att KIB-labb som namn försvinner, men inte funktionen.
  • mellan kl. 12 och 15 för IT-support för studenter (Student-IT har även öppet mellan kl. 8 och 16 på telefon och e-post).

Är du osäker på vilken typ av hjälp du behöver så kom och prata med oss så tar vi reda på det tillsammans!

I Solna kommer du att hitta oss på plan 3 (övre plan), där huvuddelen av biblioteket finns idag, och i Flemingsberg en bit in i biblioteket, under ”balkongen”. För tillfället så flyttar vi om en del möbler och funktioner i Flemingsberg så det kan vara lite stökigt ett par veckor framöver.

Samtidigt kommer de nuvarande Infopunkterna att läggas ner, och flera frågor kommer att tas över av andra funktioner på KI:

Vi kommer givetvis att fortsätta att ha meröppet mellan 07.00 och 22.00, då du som har KI-kort är välkommen att använda biblioteket på egen hand.

Har du några synpunkter, kontakta gärna mig, carina.ahlberg@ki.se!

Carina Ahlberg

Bibliotekarie och avdelningschef som ingår i bibliotekets ledningsgrupp. Gillar att möta studenter, lärare och forskare i bibliotekssupporten.