Förändringar i bibliotekets service

Från och med 1 april kommer det att ske en del förändringar på KIB. Det som märks mest är nog att vi renodlar vår service och samlar våra supporttjänster på ett ställe i biblioteket. Dit kan du gå mellan kl. 8.30 och 17 och fråga om till exempel informationssökning, lånefrågor, referenshantering och student-IT.

Under förmiddagarna kan vi svara på det mesta, men vill du vara säker på att få mer utförlig hjälp av en specialist rekommenderar vi att du kommer följande tider:

  • mellan kl. 10 och 15 för hjälp med längre informationssökningsfrågor & referenshantering. Detta betyder också att KIB-labb som namn försvinner, men inte funktionen.
  • mellan kl. 12 och 15 för IT-support för studenter (Student-IT har även öppet mellan kl. 8 och 16 på telefon och e-post).

Är du osäker på vilken typ av hjälp du behöver så kom och prata med oss så tar vi reda på det tillsammans!

I Solna kommer du att hitta oss på plan 3 (övre plan), där huvuddelen av biblioteket finns idag, och i Flemingsberg en bit in i biblioteket, under ”balkongen”.

Samtidigt kommer de nuvarande Infopunkterna att läggas ner, och flera frågor kommer att tas över av andra funktioner på KI:

Vi kommer givetvis att fortsätta att ha meröppet mellan 07.00 och 22.00, då du som har KI-kort är välkommen att använda biblioteket på egen hand.

Har du några synpunkter, kontakta gärna mig, carina.ahlberg@ki.se!

Carina Ahlberg

Gillar att möta studenter, lärare och forskare i bibliotekssupporten.