Cellslöjd - vad är det?

Ett av alla kreativa bidrag.

Den 18 mars gick årets Cellslöjd av stapeln i skrivsalen i BZ-huset och KIB var där för att fånga upp 1-3:e pristagarnas kreativa alster innan de rituellt revs. Cellslöjd är ett evenemang där årets nya läkarstudenter under kursen Den friska människan 1 genomför ett grupparbete på ett givet tema.

Meningen med uppgiften är att studenterna ska lära sig teambuilda, söka och bearbeta information samt slutligen genomföra en kreativ visualisering av det valda ämnet där de själva agerar med sin kreation under tre timmar. Ett tjugotal grupparbeten visades upp och poängsattes av utbildningens äldre studenter.

Ni kan nu passa på att beskåda och även klämma på 1:a pristagarnas kompletta alster utanför kursboksrummet i Solna. Tyvärr gick inte 2:ans och 3:ans verk att återskapa till fullo, i dessa två fall bad vi studenterna att välja ut den del som mest representerade deras verk.

Cellslöjd visar på en otroligt härlig kreativitet och lust bland er studenter!

Vinnarna i tävlingen

Maria Ljung

Bibliotekarie. Utvecklar bibliotekets lärmiljöer och syns i bibliotekets support.