This page in English
Under drygt ett år har biblioteket i Solna varit stängt för renovering, men nu närmar sig invigningen med stormsteg.
Referensstilen APA är en av de vanligaste stilarna som används i akademiska texter på KI. Nu finns vår guide för nyaste upplagan APA 7 ute!
En höst fylld med workshops! Denna termin erbjuder vi tjugotre aktiviteter - en del av dem alldels nya. Bland annat uppmärksammar vi situationen med en pågående pandemi och forskningen om covid-19 som rör sig snabbt framåt.
Under höstterminen 2018 gjorde biblioteket och Student- och karriärservice en intervjustudie med nya programstudenter om hur det är att vara just ny student på KI. Det var otroligt roligt att träffa er alla, och här tänkte vi dela med oss av några tips.
Dags för en ny termin! Och visst blir denna terminsstart (HT20) annorlunda, det vet vi. Men vi på biblioteket kommer göra allt i vår makt för att du ska få en trevlig, informationsrik och framförallt säker terminsstart.
KIB har valt att publicera sin proxy-konfigurationsfil i ett öppet repositorium på GitHub och vill uppmuntra andra lärosäten att bidra med sina konfigurationsfiler på samma sätt.
Nu är det nya gränssnittet i Pubmed på plats och har väckt många starka reaktioner. Men vad är det egentligen som är nytt? Kanske mindre än man skulle kunna tro med tanke på det nya utseendet – men mer än man först lägger märke till.
Vi bombarderas med bilder av coronavirus just nu, men vad är det egentligen vi tittar på? Vad förmedlar de bilder som just nu florerar i olika medier? I denna text tittar vi närmare på vilka val som ligger bakom den visuella framställningen av viruset.
CC BY-licensen rekommenderas inom forskning och högre utbildning i Sverige.
Forskningens produkter, så långt det är möjligt, ska uppfylla FAIR-principerna!
I två blogginlägg undersöker vi gamification och spelbaserat lärande. Vi tittar också närmare på spel som vilar på vetenskaplig grund inom medicin, omvårdnad och livsvetenskaperna. Game on!
Med coronaviruset sprids även felaktig information, som ofta baseras på missförstånd och rykten. Därför är det nu, som alltid, viktigt att ta del av information från trovärdiga källor, och att vara källkritisk.
Tröttnat på att köa på kursböcker? Hinner du inte gå till biblioteket? Eller kanske vill du hålla dig borta från biblioteket på grund av covid-19? Då är det dags att testa att låna en e-bok.
Innebär akademisk frihet att man kan publicera sig utan styrning: var, när och hur man vill?
Vi lanserar Women and AIDS – ett tema ur Face of AIDS Film Archive. Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska bjuder vi in till release på Almas Park.