This page in English
Anmälan till vårens workshopar för doktorander och forskare har öppnat! Vi breddar vårt stöd inom områdena populärvetenskapligt skrivande och öppen vetenskap.
Face of AIDS Film Archive (FoA) uppmärksammar World AIDS Day den 1 december med en kortfilm om den svenska aidshistorien.
KIB har valt att publicera sin proxy-konfigurationsfil i ett öppet repositorium på GitHub och vill uppmuntra andra lärosäten att bidra med sina konfigurationsfiler på samma sätt.
Nu har det tillkommit en rad nya titlar i normkritiska boksamlingen. Samlingen innehåller böcker med fokus på normkritik inom vård, omsorg, medicin och pedagogik. Där finns också böcker om teorierna bakom normkritik, metodmaterial och del skönlitteratur.
Vi på KIB kunde inte låta bli att skapa en sticker-app till iOS med bilder relaterade till biblioteket, campus, studier och anatomi.
Nu under Prideveckan vill vi passa på att påminna om vår normkritiska boksamling (Solna och Huddinge). Samlingen ska synliggöra perspektiv som ofta blir tystade, exkluderade eller stereotypt representerade.
Förra årets upptäckt av Dylancitat som smygits in i vetenskapliga artiklar av KI-forskare blev snabbt en internationell nyhet. Nu har vår kollega Carl som av en slump gjorde upptäckten kartlagt fenomenet i en egen artikel.
Söndagen den 29 november medverkade Face of AIDS Film Archive vid premiären på Staffan Hildebrands dokumentärfilm "Den längsta resan, är resan inåt – filmen om Steve". I kväll på världsaidsdagen visas delar av arkivet på KIB Solna.