This page in English
Vi på biblioteket hoppas att du ska ta hjälp av oss så mycket som möjligt under din studietid. Här delar vi med oss av de bästa nybörjartipsen!
Vi på KIB kan känna oss mycket stolta och nöjda när vi tittar tillbaka på arbetet under året 2018. Otroligt mycket har blivit gjort på alla håll i biblioteket. Vi har också lyft fram det viktigaste som inträffade under året i vår verksamhetsbeskrivning.
Från och med 1 april kommer det att ske en del förändringar på KIB. Det som märks mest är nog att vi samlar våra supporttjänster på ett och samma ställe i biblioteket. Vi kommer också sluta ansvara för några funktioner, exempelvis KI-kort.
Är du trött på att skriva dina referenser manuellt? Då finns det många verktyg som kan hjälpa dig med referenshanteringen. Men tänk på att det är ditt ansvar att se till att dina referenser är rätt i slutändan!
Under höstterminen 2018 gjorde biblioteket och Student- och karriärservice en intervjustudie med nya programstudenter om hur det är att vara just ny student på KI. Det var otroligt roligt att träffa er alla, och här tänkte vi dela med oss av några tips.
Det första halvåret 2018 publicerades i runda slängar 180 doktorsavhandlingar i databasen KI Open Archive, som KIB underhåller. Vi roade oss med att identifiera de tre delarbeten som i dagsläget har högst altmetri-värden.
Lördag den 24 mars är det Earth Hour, en timme om året då miljön och klimat får extra strålkastarljus (eller stearinljussken, kanske man ska säga). För mig är det en ritual att släcka alla lampor hemma just denna timme kl 20.30.
I samband med internationella kvinnodagen vill vi gärna uppmärksamma KIB:s normkritiska samling där du hittar flera böcker som berör kvinnor och hälsa.
Den senaste tiden har en hel del nya titlar köpts in till Camera Obscura och Laterna Magica, KIB:specialsamlingar för humaniora. Bland alla intressanta författare är det särskilt en som jag vill lyfta fram, neurokirurgen Henry Marsh.
I samband med att RFSL Stockholm städat ur sina lokaler inför en flytt upptäcktes ett gammalt lån från KIB. Eftersökningar visar att långlånet har en mycket intressant HBTQ-historia bakom sig.
I måndags drog Stockholm Pride 2017 igång och det finns en rad programpunkter som kan vara särskilt intressanta för framtida yrkesverksamma inom hälso-och sjukvård.
Skriver du uppsats och är på jakt efter en spännande twist på din frågeställning? Är du nyfiken på att nyansera dina studier eller din forskning genom nya perspektiv? Tänker och agerar du bortom det binära?
Filmarkivet Face of AIDS, som innehåller filmer om den globala aidsepidemin från 1986 och framåt, har öppnat upp 350 filmer för allmänheten.
På biblioteket har vi länge varit nyfikna på vad som produceras i våra laboratorier och institutioner och vi ville försöka få en bild av den bredd och det djup som vi misstänker att KI:s bildskatt utgör. Vi bad KI:s forskare visa oss vad de gör.
På KIB finns sedan ett par år tillbaka en Normkritisk samling på bibliotekets båda enheter. Samlingen har fokus på normbrytande och normkritiska perspektiv inom KI:s utbildningsområden. Bland de senast titlarna finns den hyllade romanen Swede Hollow.
Are you a researcher using or producing any form of visualization in your work? Are you curious to see how your peers visualize their work? We are!