This page in English
Under höstterminen 2018 gjorde biblioteket och Student- och karriärservice en intervjustudie med nya programstudenter om hur det är att vara just ny student på KI. Det var otroligt roligt att träffa er alla, och här tänkte vi dela med oss av några tips.
Dags för en ny termin! Och visst blir denna terminsstart (HT20) annorlunda, det vet vi. Men vi på biblioteket kommer göra allt i vår makt för att du ska få en trevlig, informationsrik och framförallt säker terminsstart.
Med coronaviruset sprids även felaktig information, som ofta baseras på missförstånd och rykten. Därför är det nu, som alltid, viktigt att ta del av information från trovärdiga källor, och att vara källkritisk.
Tröttnat på att köa på kursböcker? Hinner du inte gå till biblioteket? Eller kanske vill du hålla dig borta från biblioteket på grund av covid-19? Då är det dags att testa att låna en e-bok.
Vi lanserar Women and AIDS – ett tema ur Face of AIDS Film Archive. Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska bjuder vi in till release på Almas Park.
För ett år sedan så bestämde KIB sig för att införa vegetariskt som norm på arbetsplatsen. Tanken med normförskjutningen är huvudsakligen att minska de faktiska koldioxidutsläpp animalisk kost ofta innebär.
Affinity Trinity, som KI erbjuder till studenter, kan i relativt stor utsträckning ersätta Adobes CC-svit och möta de allra flesta av dina grafiska behov.
Vi på KIB kan känna oss mycket stolta och nöjda när vi tittar tillbaka på arbetet under året 2018. Otroligt mycket har blivit gjort på alla håll i biblioteket. Vi har också lyft fram det viktigaste som inträffade under året i vår verksamhetsbeskrivning.
Är du trött på att skriva dina referenser manuellt? Då finns det många verktyg som kan hjälpa dig med referenshanteringen. Men tänk på att det är ditt ansvar att se till att dina referenser är rätt i slutändan!
Det första halvåret 2018 publicerades i runda slängar 180 doktorsavhandlingar i databasen KI Open Archive, som KIB underhåller. Vi roade oss med att identifiera de tre delarbeten som i dagsläget har högst altmetri-värden.
Lördag den 24 mars är det Earth Hour, en timme om året då miljön och klimat får extra strålkastarljus (eller stearinljussken, kanske man ska säga). För mig är det en ritual att släcka alla lampor hemma just denna timme kl 20.30.
I samband med internationella kvinnodagen vill vi gärna uppmärksamma KIB:s normkritiska samling där du hittar flera böcker som berör kvinnor och hälsa.
Den senaste tiden har en hel del nya titlar köpts in till Camera Obscura och Laterna Magica, KIB:specialsamlingar för humaniora. Bland alla intressanta författare är det särskilt en som jag vill lyfta fram, neurokirurgen Henry Marsh.
I samband med att RFSL Stockholm städat ur sina lokaler inför en flytt upptäcktes ett gammalt lån från KIB. Eftersökningar visar att långlånet har en mycket intressant HBTQ-historia bakom sig.
I måndags drog Stockholm Pride 2017 igång och det finns en rad programpunkter som kan vara särskilt intressanta för framtida yrkesverksamma inom hälso-och sjukvård.
Skriver du uppsats och är på jakt efter en spännande twist på din frågeställning? Är du nyfiken på att nyansera dina studier eller din forskning genom nya perspektiv? Tänker och agerar du bortom det binära?