This page in English
Nu finns vårens workshop-serie för doktorander färdig på KIB:s webbplats. Vi erbjuder sjutton aktiviteter under terminen!
Nytt år, nya MeSH-termer! Den terminologi som används för att klassificera materialet i PubMed, nämligen MeSH (Medical Subject Headings), har i år fått 474 nya termer
Nu har det tillkommit en rad nya titlar i normkritiska boksamlingen. Samlingen innehåller böcker med fokus på normkritik inom vård, omsorg, medicin och pedagogik. Där finns också böcker om teorierna bakom normkritik, metodmaterial och del skönlitteratur.
Snart dags för en ny termin! :) Vi på biblioteket hoppas att du ska ta hjälp av oss så mycket som möjligt under din studietid. Här delar vi med oss av de bästa nybörjartipsen!
I samband med att RFSL Stockholm städat ur sina lokaler inför en flytt upptäcktes ett gammalt lån från KIB. Eftersökningar visar att långlånet har en mycket intressant HBTQ-historia bakom sig.
Hur funkar Best Match i Pubmed, och varför ger min sökning olika antal träffar beroende på hur jag sorterar den?
Grejen med open access är att alla skall kunna läsa den forskning som produceras på olika universitet och forskningsinstitut världen över.
Den svenska regeringen har satt ett ambitiöst mål i den senaste Forskningspropositionen. Inom tio år bör all forskning som finansieras med offentliga medel göras öppet tillgänglig och fri att läsa direkt vid publicering.
Det är enkelt, det går fort och det kostar inget! Du kan bidra med att göra dina egna filmer tillgängliga. Om dina videoklipp är undertextade vet du att även personer med svårigheter att höra kan ta del av dina filmer.
I september är det dags för Peer Review Week. För tredje året i rad uppmärksammas betydelsen av den expertgranskning (peer review) som görs i samband med, och som en vital del av, den vetenskapliga publiceringsprocessen.
Du som doktorerar har väl inte missat KIB:s workshop-serie framtagen speciellt för dig som doktorand på KI? Litteratursökning, referenshantering, publicering, kappa-skrivande med flera – ämnesbredden är stor och tillfällena många under höstterminen!
I måndags drog Stockholm Pride 2017 igång och det finns en rad programpunkter som kan vara särskilt intressanta för framtida yrkesverksamma inom hälso-och sjukvård.
Är du trött på att skriva dina referenser manuellt? Då finns det många verktyg som kan hjälpa dig med referenshanteringen. Men tänk på att det är ditt ansvar att se till att dina referenser är rätt i slutändan!
Skriver du uppsats och är på jakt efter en spännande twist på din frågeställning? Är du nyfiken på att nyansera dina studier eller din forskning genom nya perspektiv? Tänker och agerar du bortom det binära?
Filmarkivet Face of AIDS, som innehåller filmer om den globala aidsepidemin från 1986 och framåt, har öppnat upp 350 filmer för allmänheten.
På biblioteket har vi länge varit nyfikna på vad som produceras i våra laboratorier och institutioner och vi ville försöka få en bild av den bredd och det djup som vi misstänker att KI:s bildskatt utgör. Vi bad KI:s forskare visa oss vad de gör.