This page in English
Forskningens produkter, så långt det är möjligt, ska uppfylla FAIR-principerna!
I två blogginlägg undersöker vi gamification och spelbaserat lärande. Vi tittar också närmare på spel som vilar på vetenskaplig grund inom medicin, omvårdnad och livsvetenskaperna. Game on!
Med coronaviruset sprids även felaktig information, som ofta baseras på missförstånd och rykten. Därför är det nu, som alltid, viktigt att ta del av information från trovärdiga källor, och att vara källkritisk.
Tröttnat på att köa på kursböcker? Hinner du inte gå till biblioteket? Eller kanske vill du hålla dig borta från biblioteket på grund av covid-19? Då är det dags att testa att låna en e-bok.
I två blogginlägg undersöker vi gamification och spelbaserat lärande. Vi tittar också närmare på spel som vilar på vetenskaplig grund inom medicin, omvårdnad och livsvetenskaperna. Game on!
Innebär akademisk frihet att man kan publicera sig utan styrning: var, när och hur man vill?
Vi lanserar Women and AIDS – ett tema ur Face of AIDS Film Archive. Tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska bjuder vi in till release på Almas Park.
Nu – äntligen – har Svensk MeSH uppdaterats mot MeSH 2020. Årets upplaga har utökats med 294 nya termer spridda inom vokabulärens alla ämnesområden.
Oseriösa publiceringsformer är ett reellt hot mot den seriösa forskningen.
En nationell databas över forskning publicerad i svenska vetenskapliga tidskrifter.
Den vetenskapliga tidskriften utgör, än så länge, en essentiell komponent i den vetenskapliga kommunikationen.
Vi på biblioteket hoppas att du ska ta hjälp av oss så mycket som möjligt under din studietid. Här delar vi med oss av de bästa nybörjartipsen!
Vi behöver stärka och vidareutveckla infrastrukturer och standarder.
Vetenskapens oumbärliga roll för att nå målen för hållbar utveckling.
I början av 2020 kommer Pubmeds gränssnitt att uppdateras. Det nuvarande gränssnittet finns dock kvar under en övergångsperiod.
Omställningen till öppen tillgänglighet för böcker går trögt.

Pages