This page in English
Den 5 juni 2021 har det gått 40 år sedan nyhetsbulletinen Morbidity and Mortality Weekly Report beskrev mystiska fall av en ovanlig lungsjukdom hos homosexuella män. Detta var den första officiella rapporten om det som blev känt som AIDS.
Nu är sommaren här! Då ändras lånetiderna på böcker och våra digitala kanaler har lite kortare öppettider.
På grund av mattbyte i Flemingsberg så kommer fackböckerna, alltså de böcker som står utanför kursboksrummet, vara otillgängliga från 22 maj fram till någon gång under augusti.
KI kommer att flytta över alla studentkonton som idag finns i Office365 till samma miljö som används av KI:s personal. Det är mycket viktigt att du flyttar dina filer manuellt från Teams och SharePoint.
Nu förenklar vi lånetiderna för våra kursböcker och tar bort daglånen. Istället kommer alla kursböcker ha sju dagars lånetid.
Nu kan alla studenter ladda hem talsyntesprogrammet TorTalk till sin egen dator. Talsyntes används för att omvandla text till tal, och kan vara extra hjälpsamt om du tycker det är svårt att läsa vanlig text.
Nu har biblioteket i Solna infört meröppet för KI-studenter och KI-anställda. Biblioteket i Solna kommer vara meröppet alla dagar i veckan kl 7.00–22.00 med KI-kort.
I år har det tillkommit 277 nya termer i den medicinska ämnesordlistan MeSH. Nu är den svenska översättningen klar.
Lägg till ditt KI-konto som inloggningsmetod redan nu för att försäkra dig om att komma åt ditt NCBI-konto även efter 1 juni.
Anmälan till vårens workshopar för doktorander och forskare har öppnat! Vi breddar vårt stöd inom områdena populärvetenskapligt skrivande och öppen vetenskap.
Från den 12 januari 2021 har KI en uppdaterad policy för öppen publicering. Policyn berör alla forskare på KI som publicerar forskningsresultat i publikationer affilierade till KI.
Från och med 1 januari 2021 finns flera nya avtal med förbetalda publiceringsmöjligheter. Här har vi samlat information om allt nytt och om övriga förändringar.
Dags för en ny termin! Och visst blir denna terminsstart (VT21) annorlunda, det vet vi. Men vi på biblioteket kommer göra allt i vår makt för att du ska få en trevlig, informationsrik och framförallt säker terminsstart.
Här samlar vi information om vad som gäller för bibliotekets tjänster och service under covid-19-pandemin.
Under drygt ett år har biblioteket i Solna varit stängt för renovering, men nu har vi öppnat vårt nyrenoverade bibliotek på Berzelius väg 7 B.

Pages