Springer Nature Fully Open Access – ett open access-avtal för KI-forskare

Som forskare vid Karolinska Institutet kan du från och med 15 juli 2019 publicera dig utan avgift i drygt 570 rena open access-tidskrifter* från Springer Nature när du är corresponding author.

Springer Nature Fully OA är ett pilotavtal inom Bibsamkonsortiet där forskningsfinansiärerna (Vetenskapsrådet, Forte, Formas och Vinnova) står för 50 procent av publiceringsavgiften under avtalsperioden juli 2019 – december 2021. Resterande 50 procent står respektive lärosätes bibliotek för.

Hur gör jag som författare?

Använd din e-postadress som slutar på @ki.se när du skickar in ditt manuskript till förlaget för att de ska kunna se att du tillhör KI. När du har fått din artikel accepterad i någon av de berörda tidskrifterna (se nedan) får du ett mejl från förlaget med en länk där du blir ombedd att ange din affiliering, skriv då Karolinska Institute (OBS på engelska). Innan artikeln görs fritt tillgänglig online, verifierar universitetsbiblioteket att du är knuten till Karolinska Institutet och godkänner publiceringsavgiften.

För att ta del av avtalet krävs att du är:
   •  corresponding author
   •  KI-anknuten (affilierad)

Mer information

Avtalet omfattar dessa rena open access-tidskrifter från följande förlagsetiketter, så kallade imprints:

•     BioMed Central (BMC) (313 tidskrifter)
  •     Springer Open Journals (216 tidskrifter)
  •     NatureResearch (46 tidskrifter, inklusive Nature Communications och Scientific Reports)
  •     Palgrave Macmillan (1 tidskrift)

Läs gärna mer om avtalet med Springer Nature eller kontakta forskarstöd om du har frågor kring hur det fungerar, eller om publicering i allmänhet.

*Allt innehåll i rena open access-tidskrifter är fritt tillgängligt för alla, ingen prenumeration behövs.

Senast uppdaterad:
2019-10-02