Posters & visuell presentation

På biblioteket erbjuds visst stöd inom posterproduktion och visuell presentation i olika former. Språkverkstaden ger också stöd i exempelvis presentationsteknik. 

Bildmakarna

Bildmakarna är en del av Universitetsbiblioteket och erbjuder tjänster såsom fotografering, inspelningar och andra produktioner.

Kjell filmar.Posters

Behöver du presentera din forskning i posterformat så kan du få hjälp av Bildmakarna med layout och utskrift av din poster. På deras webb finns postermallar som följer KI:s grafiska profil. Bildmakarna ger även kurser i posterdesign

Foto

Hos Bildmakarna jobbar två erfarna fotografer som kan bokas för olika fotouppdrag, till exempel disputationsporträtt. Bildmakarna brukar vara med och fota vid högtidliga tillfällen på KI som promoveringarna i Stadshuset.

Videoinspelningar

Bildmakarna kan också hjälpa till med videoinspelningar av olika slag, till exempel inspelning av salsföreläsningar och tillställningar. Till exempel så filmar de professorsföreläsningarna som hålls i biblioteket. 

Mån – fre 8.00 – 17.00.
08-524 842 00, 08-524 842 01

Bildredigering och design

KI erbjuder programmet Affinity Trinity, som består av Photo, Designer och Publisher (som motsvarar Photoshop, Illustrator och InDesign från Adobe). Alla KI-anslutna kan skaffa Affinity. KI-anställda behöver kontakta licensansvarig på sin egen institution.

Senast uppdaterad: 
2020-03-24