Ljud- och filmstudio

I Universitetsbibliotekets båda ljud- och filmstudior som färdigställdes i Flemingsberg och Solna våren 2014 pågår full aktivitet. Tillsammans med lärare och forskare spelar vi in MOOC-kurser och andra video- och ljudbaserade lärresurser.

Med professionell utrustning erbjuder IKT-avdelningen support och handledning i allt från podcast- och skärminspelningar till filmade föreläsningar och animerade videoproduktioner. Vill du som lärare sedan dela dina egna lärresurser med andra visar vi också gärna hur mediematerialet kan publiceras i KI Play.

IKT-pedagoger ger också kurser och workshoppar för dig som är lärare på KI och som ger möjlighet till introduktion eller fördjupning inom ett antal IKT (information- och kommunikationsteknologi)-pedagogiska verktyg.

Visning av studion   

Är du intresserad av att få veta mer om hur film- och ljudstudion fungerar? Kontakta IKT-pedagogerna så visar vi och berättar gärna om vilka möjligheter det finns med studioutrustningen och programvarorna.

Förberedelse inför ljudstudion

När du har bokat en tid i ljudstudion kan det vara bra att läsa vår kom-ihåg-lista inför besöket.

Videobox och ljudinspelnings-kit

Vill du filma din egen arbetsmiljö? Vill du också spela in din egen ljudfil, pod etc? Som lärare på KI har du möjlighet att låna ett mobilt video-kit av IKT-pedagogerna eller ett mobilt ljudinspelnings-kit av IKT-pedagogerna. Du kan använda anmälningsformuläret för att boka någon av kiten. Du får även en visning av hur du enkelt använder utrustningen.

Senast uppdaterad: 
2018-03-06