IKT-pedagogernas kurser

Under terminerna erbjuder bibliotekets IKT-pedagoger kurser och workshoppar för lärare som ger möjlighet till introduktion eller fördjupning inom ett antal IKT(information- och kommunikationsteknologi)-pedagogiska verktyg.

Välkommen att kontakta oss om du har förslag på kurser eller om du vill boka individuell handledning!

Coachning för filminspelning 

Är du intresserad av att använda film i din undervisning? Vill du till exempel spela in en föreläsning, presentation eller göra en introduktionsfilm till din nätbaserade kurs? Ta chansen - kom till Ljud- och filmstudion och gör en provinspelning! Du får coachning av en IKT-pedagog på vägen. Läs mer om kursen eller se när nästa tillfälle ges

Optimera din Powerpoint-presentation för skärminspelningar

Under denna workshop kommer vi att ge dig tips och rekommendationer för hur du anpassar din Powerpoint-presentation samt att gå igenom hur du kan skapa enkla animationer för att låta nyckelord och bilder komma på rätt plats i din inspelning. Vi diskuterar enkla knep för att minska den kognitiva belastningen i din presentation. Du kommer att få tid att arbeta med din egen Powerpoint inför inspelning med Screencast-o-matic. 

Se i kalendern när nästa tillfälle ges

Skärminspelning med Screencast-o-matic

Vill du spela in en föreläsning, presentation eller göra en introduktionsfilm till din nätbaserade kurs? Ta chansen - kom till IKT-studion och gör en skärminspelning med programmet Screencast-o-matic! 

Läs mer om kursen eller se när nästa tillfälle ges

Lägg till undertexter i dina undervisningsfilmer

Undertexter, så kallade Closed Captions, ger en skriftlig version av det talade innehållet i filmen. Detta ökar tillgängligheten av undervisningsfilmer för exempelvis studenter med nedsatt hörsel. Denna workshop visar dig två sätt att publicera undertexter. Det ena är att göra en så kallad ”Scripted Recording” med Screencast-o-matic som ger dig möjlighet att publicera ditt manus som undertext. Det andra sättet är att ta hjälp av Youtube för att automatskapa fil med undertext (gäller engelskspråkiga filmer). Vi visar hur du laddar upp dessa till KI Play. Det kommer att finnas tid för dig att testa själv.

Se i kalendern när nästa tillfälle ges

Skapa en pod

Kom till ljudstudion med en kollega och gör en podinspelning. Ni får hjälp av oss IKT-pedagoger och vi kommer att arbeta under två timmar i vår professionella ljudstudio där vi spelar in, redigerar och publicerar ett avsnitt till er podcast.
Lyssna gärna på vår presentation av workshopen!

Läs mer om kursen eller se när nästa tillfälle ges

Att designa för lärande - blended och flipped learning i praktiken

Denna workshop ger dig möjlighet att reflektera och diskutera framgångsfaktorerna med blended learning i din undervisning. Blended learning - eller "blandat lärande" som det kallas på svenska - avser just en blandning av olika lärmiljöer. Oftast menar man att mellan 30-80% av undervisningen sker med hjälp av onlineaktiviteter. Det flippade klassrummet är en av flera modeller för att applicera så kallat blandat lärande. För att blandat lärande ska fungera behövs en tydlig pedagogisk tanke och ett pedagogiskt utförande av aktiviteter både face-to-face och online.

Läs mer om kursen eller se när nästa tillfälle ges

KI Play - KI:s mediabank

Personal och studenter på KI har tillgång till ett eget mediebibliotek i tjänsten KI Play där du kan ladda upp inspelningar och bilder. Genom insticksprogrammet Capturespace kan du även spela in direkt via KI Play och göra enklare redigeringar. Inspelat material distribueras via länk som skapas i KI Play. Du kan också välja att bädda in en film i Ping Pong. Du kan ställa in rättigheter för visning av film på flera sätt, du kan skapa spellistor och även en kanal för visning av dina filmer. Du kan också skapa en gemensam filmkanal med dina kollegor där ni publicerar era filmer. Kursen vänder sig i första hand till lärare och kursadministratörer på KI.

Se i kalendern när nästa tillfälle ges

Här på KI-Play kan du välja att titta på ett antal instruktionsfilmer som visar hur KI Play används på olika sätt, hur du loggar in, laddar upp material etc. 


 

Senast uppdaterad: 
2019-09-12