Meröppet på biblioteket

Du som är student vid KI kan använda biblioteket i Flemingsberg alla dagar i veckan kl 7.00-22.00 då vi har meröppet. Observera att det är obligatoriskt att ha med sig KI-kortet om du vill använda lokalerna utanför ordinarie öppettider.

All information om KI-kort finns på sidan KI-kort för studenter

Observera att accessen styrs av terminsstartsdatum, vilket betyder att om du är ny student som hämtar ut ditt KI-kort innan terminsstart så kommer accessen börja fungera först dagen då terminen startar

Även anställda kan använda sig av det meröppna biblioteket, se mer under rubriken Hur fungerar det för KI-anställda?

Hur fungerar det?

Biblioteket i Flemingsberg är tillgängligt alla dagar 7-22 (inklusive röda helgdagar) med ditt KI-kort (+ kod). Utanför ordinarie öppettider finns det inte någon bibliotekspersonal på plats, men säkerhetsvakter kommer att finnas på campus som vanligt, och kan alltid nås på telefon (som finns skyltat i bibliotekslokalen). Säkerhetsvakterna kan dock inte hjälpa till med biblioteksärenden.

Du måste ha med ditt KI-kort (+ kod) för att komma in bibliotekets lokaler. In- och utpassage med KI-kort via dörren precis vid entrén. 

Du lånar och lämnar böcker i våra låneautomater.

Observera att resten av campus Flemingsberg kan ha andra öppettider.

Hur fungerar det för KI-anställda?

Om du är KI-anställd (även doktorander) måste ditt passerkort/KI-kort aktiveras, fyll i formuläret för ansökan om behörighet.

Alla KI-anslutna med ett KI-ID har rätt att skaffa ett passerkort

Hur fungerar det för ”externa besökare” (icke KI-anslutna)?

Du är välkommen att besöka biblioteket under våra ordinarie öppettider. Endast besökare med KI-kort får stanna kvar i lokalerna efter ordinarie öppettider. Om du vill lämna böcker utanför ordinarie öppettider gör du det som vanligt i våra inkast i närheten av entréerna.

Vad händer om du behöver hjälp?

Du förväntas klara dig själv utanför bibliotekets ordinarie öppettider. Det finns många guider och tips på vår webbplats, exempelvis om utskrifter och kopiering.

Skulle utlåningsautomaten krångla finns instruktioner om hur du gör istället.

Vad händer om du har glömt ditt KI-kort?

KI-kortet är nyckeln till att besöka biblioteket under meröppettiderna. Har du glömt ditt kort får du inte använda lokalerna.

Vad händer om du har glömt din PIN-kod till KI-kortet?

Du kan snabbt och enkelt byta din PIN-kod med hjälp av inloggningen till studentkontot (du behöver befinna dig på KI:s nätverk när du byter PIN-kod). 

Frågor eller feedback? 

Lämna gärna feedback och synpunkter!

Senast uppdaterad: 
2021-01-11