Sommartider på biblioteket

Publicerad: 2022-06-23

Nu är det sommartider på biblioteket. Det betyder längre lånetid på våra böcker och begränsningar i vår service. Du kan alltid nå oss på telefon, chatt och mejl vardagar mellan 10-15 men det kan ta lite längre tid än vanligt att få svar på vissa frågor.

Bild på brygga och hav

Sommaröppettider 

Från 27 juni gäller sommaröppettider på KIB. Se öppettider på biblioteket under året för mer detaljerad information. 

I sommar är biblioteket endast meröppet 27 juni–14 augusti för KI-anknutna, detta gäller både Solna och Flemingsberg. Du som student eller anställd på KI kan reservera böcker som vanligt, leveranstiden mellan olika campus kan dock vara något längre.  

Du som publik låntagare (ej student eller anställd vid KI) kan inte använda biblioteket under sommaren. Du kan inte heller reservera böcker 27 juni–14 augusti. 

Digitalt är biblioteket öppet hela sommaren, och vi kan hjälpa dig via mejl, chatt och telefon (måndag–fredag kl 10.00–15.00). 

Under högsommaren främst vecka 28-31 kan det ta lite längre tid än under terminen att få hjälp med vissa ärenden på grund av lägre bemanningsnivå i våra supportfunktioner.  

Drop in och bokad handledning är stängd perioden 27 juni–14 augusti. Kontakta biblioteket via e-post, chatt eller telefon under denna period så försöker vi hjälpa dig. 

Språkverkstaden har sommarstängt för handledning den 27 juni–14 augusti. Tider för höstterminens handledning kommer att läggas ut löpande, med start den 16 augusti. För frågor om språkverkstaden mejla sprakverkstaden@ki.se. Tänk dock på att det kan dröja innan du får svar eftersom det är semestertider.  

Sommarlån på böcker 

Böcker som lånas från och med den 23 maj får du ha till och med den 17 augusti. Det gäller både kursböcker (7-dagarslån) och 21-dagarslån.  

 Kom ihåg att du alltid kan kolla dina aktuella återlämningsdatum på Mina sidor.

Trevlig sommar önskar vi på KIB! 

Hade du nytta av informationen på denna sida?

Om du vill att vi ska kontakta dig angående din feedback, var god ange dina kontaktuppgifter i formuläret nedan

Jag godkänner att mina (frivilligt lämnade) personuppgifter (namn, e-post) lagras i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna används endast till att återkoppla till den som använder formuläret.