Jobba hos oss

Karolinska Institutet Universitetsbiblioteket (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek. Här annonserar vi lediga tjänster!

Foto: Ulf Sirborn

Universitetsbiblioteket servar i första hand KI:s cirka 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek. KIB består av ett bibliotek med två enheter, i Solna och i Flemingsberg, med totalt cirka 100 anställda och en årlig omsättning på cirka 150 mkr.

Lediga tjänster

Skrivpedagog

Ett av universitetsbibliotekets uppdrag är att ge stöd till vetenskaplig kommunikation. En del av detta stöd utgörs av språkverkstaden. Den är öppen för samtliga KI-studenter på grundutbildningsnivå och avancerad nivå. Språkverkstaden har i uppdrag att ge studenter stöd i det akademiska skrivandet på svenska och engelska när de skriver t.ex. rapporter, uppsatser och projektarbeten. Språkverkstaden ska vara ett kontinuerligt stöd för studenterna genom hela deras utbildning och ett indirekt stöd för lärarna.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla KIB:s stöd till det akademiska skrivandet och vill ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Läs mer och ansök (senast 12 januari)

Bibliotekarie med fokus på tillgängliggörande

Tjänsten är placerad på en ännu ej namngiven enhet som ska arbeta för att vetenskaplig data och information görs tillgänglig, kan hittas, användas och analyseras. I dina arbetsuppgifter ingår administration av e-resurser i våra administrativa system och ansvara för aktivering och metadata för ett antal licensavtal/resurser. Likaså hantering och normalisering av metadata. Du ska även hantera proxy-konfiguration samt felsökning och support till användare av e-resurser. En naturlig del i det arbetet är kontakt med förlag gällande till exempel felsökning, autentisering och tillgängliggörande.

Du kommer även delta i arbetet med kommunikation och marknadsföring i relation till tillgängliggörande av resurser. Omvärldsbevakning inom områden relevanta för tjänsten är också en självklar del i ditt arbete liksom att bidra till verksamhetsutveckling inom enheten och avdelningen med fokus på tillgängliggörande ur flera perspektiv.

Ansökningstiden har gått ut. Urval pågår.

Senast uppdaterad: 
2019-12-12