Ny student på KI

Student fotograferad på campus Solna.
Efter att du har tackat "Ja" på ditt antagningbesked kommer du få ett e-postutskick från antagning.se med all information du behöver. Här kan du se vilka viktiga datum du måste hålla koll på.

Registrering och upprop

KI:s utbildningar startar med obligatorisk registrering och/eller upprop. Mer information kommer att finnas på din utbildnings webbplats innan terminens början. Här hittar du institutionernas webbplatser.

Aktivera ditt studentkonto

För att komma åt e-post, Ping Pong och andra funktioner måste du först aktivera ditt studentkonto. Gör detta så fort som möjligt för att inte missa viktig information, men tidigast en vecka innan kursstart! Nästa steg är att skaffa ditt KI-kort på biblioteket. 

Skaffa KI-kort

KI-kortet fungerar som ditt passerkort, lånekort och utskriftskort. För att kunna utnyttja alla våra tjänster behöver du gå igenom några olika steg.

Steg 1.

Bild på KI-kortetLånekort. Fyll i en lånekortsansökan. Det kan du göra hemifrån och spara tid när du väl är på biblioteket

Steg 2.

KI-kortskontrakt. Skriv under ett KI-kortskontrakt i pappersform som du hämtar på biblioteket eller skriver ut via länken

Steg 3.

Ladok-kontroll. Vi som jobbar på biblioteket måste se att du är registrerad på din institution. Är du inte registrerad kan du få ett blankt KI-kort av oss som du kan använda till att låna och skriva ut med, men det fungerar inte som passerkort. Du kan komma tillbaka till biblioteket och aktivera passerkortsfunktionen senare.

Steg 4.

Fotografering. Är du registrerad på din institution ställer du dig i kön för KI-kortsfotografering. Detta är nödvändigt eftersom ditt kort kommer att fungera som ett passerkort till många av Karolinska institutets lokaler. Många lokaler kommer du åt även under kvällar och helger.

Steg 5.

Skapa utskriftskonto (och det här steget kan du alltså göra även fast du inte har gått igenom steg 4). Vårt utskriftssystem Cirrato har dessutom en massa finesser, såsom scanning och utskriftsmöjligheter från trådlöst nätverk.

KI-kortet används till...

  • Passerkort
  • Lånekort
  • Utskriftskort

Studentkontot används till...

Universitetsbiblioteket - KIB

Vanliga frågor

Titta gärna igenom våra vanligaste frågor och svar eller fråga oss på biblioteket!
Titta också på Bra att veta - för dig som är ny student

Hur kan bibliotekets personal, resurser och undervisning stödja dig under dina studier på KI? Hör en läkar-, sjukgymnast, sjuksköterske- och tandläkarstudent berätta!