Ny student på KI

Välkommen till universitetsbiblioteket
Hur skaffar jag ett KI-kort? Vad ska jag ha studentkontot till? Hur får jag tillgång till universitetsbibliotekets alla tjänster och resurser? Som ny student har du säkert många frågor. Titta gärna igenom våra vanligaste frågor och svar eller fråga oss på biblioteket!

Vad är det då du ska tänka på som ny student? För att komma åt e-post, Ping Pong och andra funktioner måste du först aktivera ditt studentkonto. Gör detta så fort som möjligt för att inte missa viktig information! Nästa steg är att skaffa ditt KI-kort på biblioteket. KI-kortet fungerar som ditt passerkort, lånekort och utskriftskort. För att kunna utnyttja alla våra tjänster behöver du gå igenom några olika steg.

Steg 1.

Bild på KI-kortetLånekort. Fyll i en lånekortsansökan. Det kan du göra hemifrån och spara tid när du väl är på biblioteket

Steg 2.

KI-kortskontrakt. Skriv under ett KI-kortskontrakt i pappersform som du hämtar på biblioteket eller skriver ut via länken

Steg 3.

Ladok-kontroll. Vi som jobbar på biblioteket måste se att du är registrerad på din institution. Är du inte registrerad kan du få ett blankt KI-kort av oss som du kan använda till att låna och skriva ut med, men det fungerar inte som passerkort. Du kan komma tillbaka till biblioteket och aktivera passerkortsfunktionen senare.

Steg 4.

Fotografering. Är du registrerad på din institution ställer du dig i kön för KI-kortsfotografering. Detta är nödvändigt eftersom ditt kort kommer att fungera som ett passerkort till många av Karolinska institutets lokaler. Många lokaler kommer du åt även under kvällar och helger.

Steg 5.

Skapa utskriftskonto (och det här steget kan du alltså göra även fast du inte har gått igenom steg 4). Vårt utskriftssystem Cirrato har dessutom en massa finesser, såsom scanning och utskriftsmöjligheter från trådlöst nätverk.

KI-kortet används till...

  • Passerkort
  • Lånekort
  • Utskriftskort

Studentkontot används till...

Universitetsbiblioteket - KIB

Hur kan bibliotekets personal, resurser och undervisning stödja dig under dina studier på KI? Hör en läkar-, sjukgymnast, sjuksköterske- och tandläkarstudent berätta!